Ulugöl sonbaharda bir başka güzel

Ulugöl sonbaharda bir başka güzel

Taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye'nin 36'ncı "tabiat parkı" ilan edilen Ulugöl, sonbahar renkleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor- Ordu Kuzey Doğu Fotoğrafçıları Derneği Başkanı Türkmen:- "Tüm doğas

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'nun Gölköy ilçesinde bulunan Ulugöl, oluşturduğu renk cümbüşüyle sonbaharda da doğaseverleri cezbediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı ilan edilen Ulugöl, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gezi programlarında yer alıyor.

Kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, 7 dönüm büyüklüğünde ve 20 metre derinliğindeki Ulugöl, Karadeniz'de doğal yapısıyla yeşille mavinin birleştiği alanların başında geliyor.

Yapraklı orman kayını, kızılağaç, gürgen ve akçaağaç türlerinden oluşan bitki örtüsüyle çevrili gölde, Abant alabalığı başta olmak birçok canlı yaşıyor.

Bölgeye sonbaharla birlikte Ordu ve çevre illerden yüzlerce fotoğraf tutkunu gelirken, çevresinde yapılan düzenlemelerle Ulugöl'de vatandaşlar iyi vakit geçirebiliyor.

Ordu Kuzey Doğu Fotoğrafçıları Derneği Başkanı İlhan Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulugöl'e dernek üyeleriyle geldiklerini belirterek, Ulugöl'ün binbir rengi barındıran doğa harikası bir yer olduğunu söyledi.

Ulugöl'ün Türkiye'deki birçok fotoğraf tutkununun sonbaharda gezmek istediği yerlerin başında geldiğini ifade eden Türkmen, "Dernek noktasında da iletişimlerimiz var. İlimizin tanıtılması anlamında çevre illerdeki fotoğraf derneklerini kentimize davet ediyoruz. Dolayısıyla çevre illerden de misafirlerimizi burada görmek bizleri memnun ediyor." diye konuştu.

Türkmen, Ulugöl'ün bozulmamış bakir bir yapıya sahip olduğuna dikkati çekerek, "Tüm doğaseverleri bu eşsiz güzelliği görmeyi ve fotoğraflamasını bekliyoruz. Ulugöl sadece sonbaharda değil, dört mevsim adeta büyülüyor." dedi.

Ulugöl'ün bugünkü haliyle gelecek nesillere bırakılması için çeşitli önlem alınmasını isteyen Türkmen, betonlaşmaya "Hayır" denilmesi gerektiğini, bunun için de başta yetkililer olmak üzere herkesin önlem almasını beklediklerini kaydetti.

- "Ulugöl beklentilerimizin gayet üzerinde bir yer"

Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Fatih Mehmet Gök de bu sene ilk defa Ulugöl'e program düzenlediklerini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Ulugöl beklentilerimizin üzerinde bir yer. Sonbahar Ulugöl'e ayrı bir güzellik katmış. Burası sarının, yeşilin ve turuncunun bulunduğu harika bir yer. Havası da çok güzel. Dolayısıyla biz de bu fırsatı değerlendirmek adına Giresun'dan Ulugöl'e geldik. Burayı biz çok beğendik. Herkesi Ulugöl'e davet ediyoruz."

Sinem Arslan, daha önce adını pek çok sefer duyduğu Ulugöl'e ilk kez Fatsa'dan geldiğini anlatarak, "Geldiğime de değdi. 'İyi ki gelmişim.' diyorum. Bana göre burası Trabzon'un Uzungöl'ü, Bolu'nun ise Abant'ı." diye konuştu.

Altınordu ilçesinden gelen Fatih Kalender Zengin de Ulugöl'ün çok bakir bir yer olduğunu, bundan sonra da korunarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı.

Murat Varıcı ise Ulugöl'e ailesiyle geldiğini belirterek, "Ülkemizin birçok cennet köşesi var. Bana göre bir tanesi de Ulugöl." ifadesini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :