Uludağ'daki otopark sorunu

Uludağ'daki otopark sorunu

Bursa Büyükşehir Belediyesince 1. ve 2. yerleşim bölgelerine toplam bin 400 araç kapasiteli 3 ayrı açık otopark kazandırıldı

BURSA (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, trafik ve park sorununu ortadan kaldırmak amacıyla 1. ve 2. yerleşim bölgelerine toplam bin 400 araç kapasiteli 3 ayrı açık otopark kazandırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bakım, Onarım, Ulaşım, Toplu Taşıma İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞ (BURBAK) yöneticileriyle Uludağ'da bu sezon hizmete alınacak otopark alanlarında incelemelerde bulundu.

Altepe, burada yaptığı açıklamada, oteller bölgesindeki trafik ve park sorununun Uludağ'a prestij kaybettirdiğini aktardı.

Bölgenin en önemli sorunlarından birinin otopark sıkıntısı olduğunu vurgulayan Altepe, şunları söyledi:

"Yeterli alan olmadığı için araçların otel önlerinde park edilmesi nedeniyle sıkıntı yaşanıyordu. Bu yüzden Uludağ değer ve prestij kaybediyor. Sayın valimizin de girişimleriyle Büyükşehir Belediyesi ve tüm kurumlarımızla işbirliği içinde Uludağ'ın tekrar cazibe merkezi olması için çalışmaları hızlandırdık. Acil olarak belli alanları düzenledik. İkinci bölgede teleferik istasyonunun karşısına 800 araç park yapabilecek. Yine birinci bölgedeki caminin yanında bulunan alan 400 aracın park edeceği şekilde düzenlendi. Birinci bölgenin üst tarafında Alkoçlar Otel'in üzerinde de 200 araçlık otoparkımız var. Otoparklar BURBAK tarafından işletilecek. Böylece otellerin önüne park yasaklanmış olacak. Böylelikle park sorununa bir düzen getirilmiş olacak."

Altepe, park alanları sayesinde otel önlerine ve caddelere park edilmesine müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :