Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmaları sürüyor

Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmaları sürüyor

1 Aralık'tan bu yana kendilerinden haber alınamayan Mert Alparslan ve Efe Sarp'ı arama çalışmalarına 95 kişi katılıyor- Kayıp dağcılardan Efe Sarp'ın montuna, kuş uçuşu yaklaşık 70 metre uzaklıkta dere içerisinde saplanmış ve donmuş vaziyette tırmanış bat

BURSA (AA) - Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan iki arkadaş için başlatılan arama çalışmalarına devam ediliyor.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, arama faaliyetlerinin, kayıp dağcılardan Efe Sarp'a ait montun Kürekli Deresi bölgesinde bulunması nedeniyle drone ile bu alan esas alınarak sürdürüldüğü belirtildi.

Daha önce bulunan monta, kuş uçuşu yaklaşık 70 metre uzaklıkta dere içerisinde saplanmış ve donmuş vaziyette tırmanış batonu bulunduğu belirtilerek, baton çevresinde detaylı arama yapıldığı, bir iz ve bulguya rastlanmadığı aktarıldı.

Açıklamada, "Arama çalışmalarına, bir Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı, 3 helikopter, 4 Jandarma asayiş timi, 1 JÖH timi, 16 JAK personeli, 20 AFAD personeli ve 51 sivil arama kurtarma ekibi olmak üzere toplam 95 kurtarma personeli katılmaktadır." ifadesi kullanıldı.

1 Aralık'ta İstanbul'dan Bursa'ya gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alparslan (31) ve arkadaşı Efe Sarp (37), bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Uludağ'da kaybolan iki arkadaşı arama çalışmaları sürüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :