Uludağ'da Acı Son: Kaybolan İki Çocuktan Biri Hayatını Kaybetti

Uludağ'da Acı Son: Kaybolan İki Çocuktan Biri Hayatını Kaybetti

Bursa Uludağ Milli Parkı'nda kaybolan iki çocuktan 16 yaşındaki Şahin Öztop, düşerek başını sert zemine çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Yaralı olarak bulunan diğer çocuk Alperen Nar ise hastaneye kaldırıldı.

Bursa'nın önemli doğal alanlarından Uludağ Milli Parkı'nda, dün öğle saatlerinde Balaban Deresi istikametine çıkan iki çocuktan acı haber geldi. Saat 14.00 sıralarında bölgede kaybolan çocuklar için kapsamlı bir arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Olay, saat 15.30'da 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan düşme vakası ihbarı üzerine ortaya çıktı. İhbarın ardından bölgeye AFAD ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı uzman arama-kurtarma timleri sevk edildi. Ekipler, zorlu dere yatağı ve sarp arazi koşullarına rağmen çalışmalarını titizlikle sürdürdü.

Zorlu Arama Çalışması Sonuç Verdi

Yaklaşık beş saat süren arama çalışmaları sonucunda ekipler, saat 19.30'da Balaban Deresi kıyısında çocuklara ulaştı. Yapılan ilk incelemede, yüksekten düşerek başını sert zemine çarptığı belirlenen Şahin Öztop (16), olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haber Şahin Öztop'un ailesine yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Olayda yaralanan diğer çocuk Alperen Nar ise ekipler tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra sedye ile dere yatağından güvenli bölgeye tahliye edildi. Sağlık ekiplerine teslim edilen Alperen Nar, ambulansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Yetkililer, Alperen Nar'ın sağlık durumunun stabil olduğunu bildirdi.

Uludağ Milli Parkı'ndaki bu üzücü olayla ilgili başlatılan tahkikat devam ediyor.

Uludağ'da Acı Son: Kaybolan İki Çocuktan Biri Hayatını Kaybetti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler