Uludağ yeni yıla "umutlu" giriyor

Uludağ yeni yıla "umutlu" giriyor

Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ'da, bu hafta etkili olan kar yağışıyla otellerdeki rezervasyonlar arttı- 8 binin üzerinde yatak kapasitesi bulunan Uludağ'daki turizm işletmelerinin, yılbaşı gecesini tam dolulukla geçirmesi bekleniyor- TÜR

BURSA (AA) - HARUN KAYMAZ - Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, bu hafta etkili olan kar yağışının ardından rezervasyonların artması, otelcilerin yüzünü güldürdü.

Bu hafta etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı Uludağ'daki 8 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip otel, pansiyon ve misafirhanelere rezervasyonlar yapılmaya başlandı.

Hafta sonları ve yılbaşı akşamı için yoğunlukta olmak üzere hızlanan rezervasyonlar, turizm işletmelerinin yüzünü güldürdü.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesi akla gelebilecek tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Yılbaşı öncesi zirve için tam motivasyon sağladıklarını vurgulayan Akkuş, "Valililik koordinasyonunda toplantımızı gerçekleştirdik. Uludağ'da sezon öncesi sağlık, asayiş ve ulaşım konularında gerekli hazırlığımız tamam. Sıkıntılar çözüldü, kar da erken yağınca çok ciddi anlamda rezervasyon üstüne rezervasyonlar alıyoruz. Acentelerimiz sürekli faaliyet halinde, çok iyi bir sezon bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Akkuş, Uludağ'da 8 binin üzerinde yatak kapasiteli turizm tesislerinin yılbaşı gecesi yüzde 100 dolulukla hizmet vereceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Zirvede 2. Oteller Bölgesi yapılması bizi çok rahatlattı. Özellikle teleferiğin buralara kadar uzaması çalışma sistemimizi de olumlu etkiledi. Artık şehir dışından gelen bir tatilci oteller bölgesinde konaklamak zorunda değil. Çok sayıda müşterimizi Bursa'da otelde ağırlıyoruz, teleferik ile zirveye çıkarıyoruz. Onlar da gece alışveriş merkezlerini geziyor, eğleniyor, gündüz de muhteşem doğada kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Sonuç olarak bu seneki beklentimiz çok yüksek."

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren de kar yağışının ardından pistlerin de hazır duruma geldiğini ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Bu yıl kar öncekilere göre erken yağdı. Sezonu açtık ve müşterilerimizi bekliyoruz. Bu sene iyi olacak." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :