Ülkücüler pilav gününde buluştu

Ülkücüler pilav gününde buluştu

Yılın annesi Şehit İdris Candan’ın annesi seçildi

Seydişehir Ülkü Ocağı Derneği’nin her yıl geleneksel düzenlediği Aşure ve Pilav gününde Ülkücüler birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kuğulu mesirelik alanında verilen pilav, piknik havası şeklinde geçerken, çocuklara yaşlarına göre çuval yarışı, koşu balon patlatma yarışlarında kıyasıya mücadele verirken, ilk üçe giren yarışmacılar Türk bayrakları ile ödüllendirildi.


Seydişehir Ülkü Ocağı Başkanı Abdullah Özyüksel, “Seydişehir Ülkü Ocakları tarafından başlatılan ve aralıksız sürdürülen geleneksel 3 Mayıs Türkçülük bayramı pilav ve aşure gününün 12.’sini beraberce kutluyoruz. Öncelikle ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyen bir dinin mensupları olarak, başta şehit anaları olmak üzere tüm analarımızın mübarek ellerinden öpüyoruz” dedi.


Anneler Günü nedeniyle yılın annesi seçilen şehit İdris Candan’ın annesi Rabia Candan rahatsız olması nedeniyle programa katılamayınca, kendisine verilecek plaketi eşi Adnan Candan aldı, tüm annelere birer gül hediye edildi.


Diğer taraftan geçmişte Seydişehir Ülkü Ocağı Başkanlığı yapmış tüm başkanlar plaketler verildi. Pilav ve aşure dağıtımından sonra piknik alanında piknik yapan ülkücüler akşam üstü evlerine dağıldı.


Fahri Kubilay-Memleket