Ulaştırma Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği

Ulaştırma Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesinin sermayesi, 10 milyon lira olarak belirlendi

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Deni̇zci̇li̇k ve Haberleşme Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi̇nin sermayesi, 10 milyon lira olarak belirlendi. İşletmenin sermaye miktarını artırmak Bakanlar Kurulunun yetkisinde olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Döner Sermaye İşletmesi̇ Yönetmeli̇ği̇, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, söz konusu işletmenin sermayesi 10 milyon lira olacak. İşletmenin sermaye miktarı Bakanlar Kurulu tarafından artırılabilecek. İşletmenin elde ettiği kar, belirlenen sermaye miktarı olan 10 milyon liraya ulaşıncaya kadar sermayeye eklenecek. Sağlanan bağış ve yardımlar ise bu limite bakılmaksızın sermayeye ilave edilecek.

Döner Sermaye İşletmesinin zararları ise dönem net zararı hesabına alınarak, geçmiş yıllar zararları hesabında bekletilecek ve ertesi yıllar karlarıyla kapatılacak.

Sermaye kaynakları, faaliyeti sona erdirilen ve devralınan diğer işletmelerin sermayelerinden, işletme faaliyetlerinden elde edilen karlardan ve bağışlarla yardımlardan oluşacak.

Söz konusu yönetmelikle, 6 Nisan 2004 tarihli ve 25425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Ulaştırma Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği" ve 23 Ekim 2008 tarihli ve 27033 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Denizcilik Müsteşarlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği" yürürlükten kaldırıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler