Ulaşım AŞ'den kalite hamlesi

Ulaşım AŞ'den kalite hamlesi

KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ulaşım AŞ'nin, Avrupa Birliği EN 13816 Yolcu Taşımacılıkta Hizmet Kalitesi Standardına uyum için Hizmet...

KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ulaşım AŞ'nin, Avrupa Birliği EN 13816 Yolcu Taşımacılıkta Hizmet Kalitesi Standardına uyum için Hizmet Kalitesi Yönetim Standardı ve Sertifikasyon Projesi başlattı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 10002, ISO 50001 gibi kalite belgelerine sahip olan Kayseri Ulaşım AŞ, hizmet kalitesi alanında çalışmalarına Avrupa Birliği standartlarıyla ivme kazandıracak.

Ulaşım AŞ, bu amaçla Avrupa Birliği EN 13816 Yolcu Taşımacılıkta Hizmet Kalitesi Standardına uyum için Hizmet Kalitesi Yönetim Standardı ve Sertifikasyon Projesi başlattı. Yaklaşık 18 ay sürecek proje kapsamında, hizmet kalitesi yönetim sisteminin kurulacak, hizmet taahhütlerinin belirlenecek ve ölçüm sistemleri tanımlanacak.

Proje ile yolcu memnuniyeti araştırmalarının yanı sıra doğrudan performans ölçümü, odak grup toplantıları ile müşteri beklentileri, memnuniyet düzeyi ve işletme performansı ölçülecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, hizmet kalitesi ve memnuniyetin birinci öncelikleri olduğunu belirtti.

Paris, Brüksel, Viyana, Madrid, Prag gibi birçok Avrupa başkentinin toplu taşıma işletmesinin kullandığı EN 13816 standardının Kayseri’de ilk önce tramvay hatlarında uygulanacağını ifade eden Gündoğdu, standartın ilerleyen dönemlerde otobüs hatlarını kapsayacak şekilde genişletileceğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler