Ukrayna'nın Rusya'ya 3 milyar dolarlık borcu

Ukrayna'nın Rusya'ya 3 milyar dolarlık borcu

KİEV (AA) - Ukrayna Parlamentosu’nda, Rusya’ya olan 3 milyar dolarlık borç için ilan edilen moratoryumu süresiz hale getiren bir yasa kabul edildi. Parlamento’da...

KİEV (AA) - Ukrayna Parlamentosu’nda, Rusya’ya olan 3 milyar dolarlık borç için ilan edilen moratoryumu süresiz hale getiren bir yasa kabul edildi.

Parlamento’da 242 milletvekilinin oyu ile kabul edilen devlet borçlarının düzenlenmesi hakkındaki yasa, yürürlükte olan mevzuat gereği devlet borçları için ilan edilen moratoryumdaki süre kısıtlamasını kaldırıyor.

Maliye Bakan Yardımcısı Oksana Markarova yaptığı konuşmada, yasa ile mevzuatta yapılan değişikliğin öncelikle Rusya’ya karşı ödenmeyeceği ilan edilen 3 milyar dolarlık borcu ilgilendirdiğini bildirdi. Markarova, “Bugüne kadar yürürlükte olan düzenlemeler gereği ilan edilen moratoryum 1 Temmuz 2016’da sona eriyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna hükümeti, geçen yıl Aralık ayında kamuoyunda Yanukoviç borcu olarak da bilinen, Rusya’ya olan 3 milyar dolarlık kredi borcunu geri ödeyemeyeceğini açıklayarak, moratoryum ilan etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler