Ukrayna'nın doğusundaki kriz

Ukrayna'nın doğusundaki kriz

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, AGİT polis misyonunun ülkenin doğusunda görev almasının güvenliği sağlayacağını bildirdi

KİEV (AA) - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) polis misyonunun Ukrayna’nın doğusunda güvenliğin sağlanmasını ve gerginliğin azalmasını sağlayacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Poroşenko, AGİT Parlamenter Asamblesi Başkanı İlkka Kanerva’yı kabul etti.

Poroşenko, Donbas’taki durumun daha da gerginleştiğini belirterek Rusya yanlısı ayrılıkçıların provokasyonlarının yoğunlaştığına, Rusya’dan silah ve asker sevkiyatının da arttığına dikkat çekti.

Minsk Anlaşması'nın yerine getirilmesi ve Donbas’ta çözümün sağlanması hususunda AGİT Ukrayna Özel Misyonunun önemli rol oynadığını anımsatan Poroşenko, AGİT polis misyonunun da bölgede yer almasının gerekliliğine işaret etti. Poroşenko, “Bu misyon bölgede güvenliği sağlayacak ve gerginliğin artmasını önleyecektir.” ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler