Ukrayna'nın doğusundaki kriz

Ukrayna'nın doğusundaki kriz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: - "Ateşkese saygı gösterilmediğini görüyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde 5 bin 600 kez ateşkes ihlal edildi"- "Ateşkese derhal geri dönülmesi ve Minsk Anlaşması uyarınca yasaklanan tüm ağır silahların geri çekilmesi çağr

BRÜKSEL (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, şiddet olayların arttığı Ukrayna'nın doğusunda ateşkesin yeniden sağlanmasını çağrısı yaparken, çatışmalara son vermek için Moskova'dan Rusya yanlısı ayrılıkçılar üzerindeki etkisini kullanmasını istedi.

Stoltenberg, Libya Başbakanı Fayez al-Sarraj ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Ukrayna'daki duruma değindi. Son günlerde ülkenin doğusundaki şiddet olaylarında ciddi bir artış görüldüğünü kaydeden Stoltenberg, "Ateşkese saygı gösterilmediğini görüyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde 5 bin 600 kez ateşkes ihlal edildi." dedi.

Bölgedeki insani durumun korkunç olduğunu, elektriksiz ve susuz 20 bin kişinin dondurucu soğuklara maruz kaldığını kaydeden Stoltenberg, "Ateşkese derhal geri dönülmesi ve Minsk Antlaşması uyarınca yasaklanan tüm ağır silahların geri çekilmesi çağrısı yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya'ya şiddet olaylarını sona erdirmek için ayrlıkçılar üzerindeki etkisini kullanmasını çağrısı yapan NATO Genel Sekreteri, bütün tarafların, Minsk Anlaşması kapsamındaki taahhütlerini eksiksiz olarak yerine getirmesini istedi. Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'yı desteklemeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te 2014'ten beri Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında aralıklarla çatışmalar yaşanıyor. Son olarak Donetsk bölgesindeki Avdeyevka kentinde yoğunlaşan çatışmalarda en az 3 Ukrayna askeri ölürken, 24 asker yaralandı. Çatışmalarda ayrıca Rusya yanlısı ayrılıkçılardan 10 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.


Ukrayna'nın doğusundaki kriz

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :