Ukraynalı gazetecinin Rusya'da tutuklanması

Ukraynalı gazetecinin Rusya'da tutuklanması

Avukat Feygin, gazeteci Suşçenko'nun iki yıl tutuklu kalabileceğini söyledi

KİEV (AA) - Avukat Mark Feygin, Rusya’da casusluk iddiasıyla tutuklanan Ukraynalı gazeteci Roman Suşçenko’nun iki yıla kadar tutuklu kalabileceğini bildirdi.

Feygin, düzenlediği basın toplantısında müvekkili Suşçenko’nun durumu ile ilgili bilgi verdi. Mahkemenin yapacağı ilk duruşmada tutukluluk süresini uzatma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Feygin, 30 Eylül’de verilen iki aylık tutukluluk süresinin kasım sonunda sona ereceğini hatırlattı.

Feygin, 23-26 Kasım arasında yapılacak duruşmada Suşçenko’nun tutukluluk süresinin 3-4 ay daha uzatılacağını ifade ederek, "Yeni düzenlemelere göre tutukluluk süreci uzayabilir. Ön soruşturma süresi iki yıla kadar sürebilir" ifadesini kullandı.

Moskova'da "casusluk faaliyetlerinde bulunduğu" iddia edilen Ukrayna Ulusal Haber Ajansının (Ukrinform) Fransa muhabiri Roman Suşçenko, geçen ay gözaltına alınmış ardından tutuklanmıştı.

Suşçenko’nun Ukrayna istihbaratında "albay" olduğu öne sürülmüş, Ukrinform ise Suşçenko'nun 2010’dan bu yana "Fransa muhabiri" olarak çalıştığını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :