Ukrayna yeniden Rus gazı almak istiyor

Ukrayna yeniden Rus gazı almak istiyor

MOSKOVA (AA) – Gazprom Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller, Ukraynalı doğalgaz şirketi Naftogaz’ın Rus doğalgazı ithal etmeye devam etmek için kendilerinden...

MOSKOVA (AA) – Gazprom Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller, Ukraynalı doğalgaz şirketi Naftogaz’ın Rus doğalgazı ithal etmeye devam etmek için kendilerinden resmi olarak talepte bulunduğunu belirtti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miller, Naftogaz’ın bu yılın ikinci yarısı ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğini kapsayacak şekilde yeniden Rus gazı almak için Gazprom’a resmi bir yazı gönderdiğini söyledi.

Daha önce çeşitli nedenlerle Rus gazı ithalatını durdurmak istediklerini açıklayan Naftogaz’ın bu talebini "anlayışla" karşıladıklarını ifade eden Miller, "Zira, Avrupa’dan Ukrayna’ya ters akış yöntemiyle gönderilen doğalgaz miktarı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 84 azalmış durumda." dedi.

Naftogaz'ın CEO’su Andrey Kobolev de dün yaptığı açıklamada, Gazprom’un doğalgaz fiyatında indirim yapması halinde, Rusya’dan doğalgaz alınmasının 'daha makul bir seçenek' olabileceğini ifade etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :