Ukrayna ve Litvanya'dan Polonya pasaportu tepkisi

Ukrayna ve Litvanya'dan Polonya pasaportu tepkisi

VARŞOVA (AA) - Ukrayna ve Litvanya, Polonya'nın, yeni pasaportlarında, eskiden kendi topraklarında yer alan ancak artık bu ülkelere ait kentlerin simgelerinin...

VARŞOVA (AA) - Ukrayna ve Litvanya, Polonya'nın, yeni pasaportlarında, eskiden kendi topraklarında yer alan ancak artık bu ülkelere ait kentlerin simgelerinin yer alması planını eleştirdi.

Polonya'nın 100 yılı aşkın bir süre sonra bağımsızlığını yeniden kazanmasının 100. yılı kutlamaları kapsamında 2018'te kullanılmaya başlanacak pasaportlarda bulunması planlanan Ukrayna ve Litvanya'ya ait kentlerin sembolleri, söz konusu ülkelerin tepkisine neden oldu.

Polonya İçişleri Bakanı, aralarında Litvanya'nın başkenti Vilnius'daki Şafak Kapısı ve Ukrayna'nın Lviv kentindeki Polonya askeri mezarlığının yanındaki kubbeli mabedin de olduğu 13 resim arasından seçim yapmaları için Polonyalılara çağrıda bulundu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan dün geç saatlerde yapılan açıklamada, Lviv'e ait bir simgenin pasaportta kullanılma ihtimali, "Ukrayna-Polonya stratejik ortaklığının gelişimini olumsuz yönde etkileyecek dostani olmayan bir adım" olarak değerlendirilerek, Polonya Büyükelçisinin çağrıldığı bildirildi.

Öte yandan Polonya'nın bu planına geçen hafta tepki gösteren Litvanya da Polonya'nın Vilnius Büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :