Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

ESKİŞEHİR (AA) - Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25'inci yılında Eskişehir'de anıldı.Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,...

ESKİŞEHİR (AA) - Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25'inci yılında Eskişehir'de anıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, törende yaptığı konuşmada, Mumcu için yapılan ve üzerinde otomobilinin bulunduğu anıtın, belge niteliği taşıdığını belirtti.

Uğur Mumcu'nun, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde haftada 2 gün ders verdiğini anımsatan Büyükerşen, şunları söyledi:

"Ankara'da tanıştığım sevgili Uğur Mumcu'dan, onun gibi gazetecilerin yetişmesi için Eskişehir'de öğrencilere ders vermesini istedim. O da kabul etti. Haftada 2 gün gelir ve derse girerdi. Ölümüne kadar bu böyle devam etti. Araştırma gazeteci olarak mesleğin zirvesine ulaşmayı hedefleyen gençlere tavsiyelerde bulunurdu. Kendisi pek çok konuda Türkiye'yi bir hastalık gibi kemiren olayları ince, ince, inceler ve yazılarında bunları ifade etmekten asla çekinmezdi. Bu cinayetin failleri bulunamadı."

Daha sonra katılımcılar, Uğur Mumcu'nun camekan içinde otomobilinin bulunduğu anıtın önüne karanfil bırakarak, güvercin uçurdu.

Törene, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :