Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

ANKARA (AA) - Ankara’da, 24 Ocak 1993'te evinin önünde uğradığı bombalı suikastta hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci...

ANKARA (AA) - Ankara’da, 24 Ocak 1993'te evinin önünde uğradığı bombalı suikastta hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci yılında anıldı.

Uğur Mumcu için Batıkent'te kendi adını taşıyan parkta tören düzenlendi.

Törende, Uğur Mumcu Parkı'ndaki anıta, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yaşar, törende yaptığı konuşmada, her 24 Ocak’ta bir araya gelmelerinin tek nedeninin Uğur Mumcu'yu anmak olamadığını, bu törenlerin aynı zamanda 25 yıldır katilinin, sorumlularının bulunamamasına verdikleri bir tepki, demokrasi ve şeffaflık talebi olduğunu söyledi.

Mumcu’nun acısının 25 yıldır hiç dinmediğini dile getiren Yaşar, "Uğur Mumcu, Cumhuriyet devrimlerinin muhafızıdır. Türkiye’nin aydınıdır. Aydın nasıl olur, sorusunun yanıtıdır. Onurlu bir yaşam, ilkeli ve dürüst gazetecilik, bu uğurda feda edilmiş bir hayattır, acısı ve özlemi 25 yıldır dinmeyendir, kendisini rahmet ve özlemle anıyoruz, ruhu şad olsun." diye konuştu.

Törene, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Başar Bal, belediye meclisi üyeleri, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve teşkilat yönetimi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Yöneticisi Döne Tuncer, muhtarlar ve Batıkent Birlikteliği üyeleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :