Uğur Kurt'un annesinin yargılandığı dava

Uğur Kurt'un annesinin yargılandığı dava

Güllünaz Kurt'un, Okmeydanı'nda başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden oğlunu vuran polis memurunun avukatına yönelik "basit yaralama ve hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Güllünaz Kurt'un, Okmeydanı'nda başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden oğlunu vuran polis memuru S.K'nin avukatına yönelik "basit yaralama ve hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Güllünaz Kurt, eşi Kemal Kurt ile avukatları katıldı.

Müşteki avukat Tolga Yurdakul'un katılmadığı duruşmaya, Yurdakul'un avukatı da mazeret bildirerek gelmedi.

Duruşmada söz alan anne Güllünaz Kurt, suçlamayı reddederek, "O duruşmada, görüntülerin incelenmesini talep ettik. Oğlumu öldüren polisin avukatı bize bakarak güldü. Ben herhangi bir şey yapmadım, etraf polis doluydu. Benim gidip avukata vurmam mümkün değildi. Kravatına dahi dokunmadım." dedi.

- "Vurma olayını görmedim"

Uğur Kurt'un ölümüyle ilgili açılan davada duruşmayı takip eden polis memuru T.Ş. de tanık olarak dinlenildi.

T.Ş, duruşma sonrasında sanık polis memuruyla ilgilendiğini ifade ederek, "Ben, sanık polis memuru S.K'yi dışarıya çıkartıyordum. Bu yüzden avukata vurma olayının yaşanıp yaşanmadığını görmedim. Vurma olayını görmedim, kravatının çekildiğini de görmedim. Sadece avukatın saatinin yere düştüğünü gördüm." diye konuştu.

Kurt'un avukatı Turgut Kazan, Kurt'un, olay günü öldürülmesine ilişkin görüntülerin kaybolduğunu öne sürerek, görüntülerin kurtarılması için Jandarma Kriminal'e iletilmesi talebinde bulunduklarını söyledi.

Kazan, iddianameyi hazırlayan ve duruşma savcısının tutuklandığını vurgulayarak, "Görüntülerin incelenmesi talebi savcı tarafından reddedilmişti. Sanık avukatı da bu duruma gülüyordu. İddianameyi yazan savcı ile duruşma savcısı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmalar sonrasında mesleklerinden ihraç edildi ve tutuklandılar. Ayrıca tanık polis memurunun beyanlarına da diyeceğimiz yoktur. Müvekkilim hakkında derhal beraat kararı verilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Talepleri ve mazeretleri değerlendiren mahkeme heyeti, sanık Güllünaz Kurt'un duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

Müşteki avukatının bu celsedeki "duruşmaya katılmama" talebini kabul eden heyet, bir sonraki celse hazır bulunmasını, aksi takdirde karar vereceğini belirterek duruşmayı 13 Haziran'a erteledi

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Güllünaz Kurt'un, oğlunun ölümüyle ilgili açılan davada, sanık polis memurunun avukat Tolga Yurdakul'a yönelik eylemi nedeniyle "basit yarama ve hakaret" suçlarından 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Okmeydanı Cemevi'nde cenaze beklerken başına kurşun isabet etmesi sonucu 22 Mayıs 2014'te hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memuru S.K'ya, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 12 bin 100 lira adli para cezası verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :