Uğur İbrahim Altay, rakiplerine fark attı

Uğur İbrahim Altay, rakiplerine fark attı

Konya'da yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, AK Parti adayı Uğur İbrahim Altay, oy oranıyla açık ara önde gidiyor. Sandıkların %76'sının açılmasıyla Altay, rakiplerine fark atmaya devam ediyor.

Konya'da bugün yapılan yerel seçimlerde heyecan dorukta. Toplam 1 milyon 649 bin 557 seçmenin bulunduğu şehirde, sandıkların %76'sı açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti'nin adayı Uğur İbrahim Altay, 446 bin 195 oy alarak seçimi önde götürüyor. Altay'ı, oy oranıyla takip eden adaylar arasında Yeniden Refah Partisi'nden Mehmet Köseoğlu, %23,07 oranında aldığı 207 bin 852 oy ile ikinci sırada yer alıyor.

CHP'nin adayı İsmail Sonkaya ise 112 bin 530 oy alarak %12,49 oranında oy elde ettiği görülüyor. Diğer adaylar arasında ise Zafer Partisi'nden Ayhan Milci, 32 bin 548 oy (%3,61) ve Saadet Partisi'nden Abdulkadir Karaduman, 30 bin 384 oy (%3,37) aldı.

Sandıkların büyük bir kısmının açılmasıyla birlikte Uğur İbrahim Altay'ın öne geçmesi, seçim sonuçlarının belirlenmesi için beklentileri artırıyor. Ancak kesin sonuçlar için sandıkların tamamının açılması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.