UEFA Cüneyt Çakır'ı sevdi! Cüneyt Çakır kimdir, hangi maçları yönetti?

UEFA Cüneyt Çakır'ı sevdi! Cüneyt Çakır kimdir, hangi maçları yönetti?

FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, Portekiz'in Sporting Lizbon ile Rusya'nın CSKA Moskova takımları arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçını yönetecek.

Türkiye'nin en ünlü futbol hakemlerinden Cüneyt Çakır Avrupa'nın ve dünyanın en önemli futbol karşılaşmalarında düdük çaldı. Cüneyt Çakır 23 Kasım 1976 tarihinde İstanbul'da doğdu. Hakemliğe ilgisi aileden geliyor çünkü babası Serdar Çakır eski bir hakem ve Merkez Hakem Kurulu eski asbaşkanı.
Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Cüneyt Çakır, hakemliğin yanında bir sigorta firması yönetiyor. Cüneyt Çakır'ın spor yaşamı 10 yaşında başladı. 10 yaşından 17 yaşına kadar Kartalspor'un altyapısında oynayan Çakır, 1994 yılında 17 yaşındayken hakemliğe adım attı. 3 yıldan fazla bir sürede amatör kümede bine yakın maçta hakemlik yaptı. Çakır 2001 yılında sonradan Süper Lig olan Türkiye Birinci Ligi'nde görev yapmaya başladı. Türkiye'nin dünya çapında en tanınan ve en önemli hakemlerinden olan Çakır, birinci ligde ilk Malatyaspor?Çaykur Rizespor maçını yönetti.
Hakemlik performansını her geçen yıl daha da yükselten Cüneyt Çakır, Türkiye'de en çok birinci lig maçı yöneten hakem unvanını kazandı. Avrupa'da ve dünya çapında birçok önemli maçı yöneten Çakır'ın kariyerindeki en önemli maçlardan biri  2014 Brezilya Dünya Kupası yarı finalindeki Hollanda-Arjantin maçı.

Sporting Lizbon-CSKA Moskova maçını yönetecek

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 18 Ağustos Salı günü Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Jose Alvalade Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak Sporting Lizbon-CSKA Moskova maçında hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Müsabakada Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Mustafa Emre Eyisoy'un dördüncü hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.

Etiketler :