UEC Avrupa Pist Bisikleti’nde 4. Gün! Madalyalar Sahiplerini Buldu
2026 UEC Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası’nda dördüncü gün akşam seansıyla tamamlandı. Erkekler sprint ve omnium yarışlarında madalyalar sahiplerini bulurken, milli sporcu Ramazan Yılmaz performansıyla dikkat çekti.
Akşam seansı, erkekler sprint yarı finalleri ile başladı. Büyük Britanyalı Matthew Richardson, Polonyalı Mateusz Rudyk karşısında iki yarışı da kazanarak finale yükseldi. Diğer eşleşmede Hollandalı Harrie Lavreysen, Nikita Kiriltsev (AIN) karşısında üstünlük sağladı.
Final serisinde dünya rekortmeni Richardson, son dünya şampiyonu Lavreysen karşısında geri dönüşe imza atarak seriyi 2-1 kazandı. Richardson altın, Lavreysen gümüş, Kiriltsev ise bronz madalya elde etti.

Erkekler Omnium’da Zirve Leitao’nun
Erkekler omnium yarışında eliminasyon ve puan yarışı etapları büyük çekişmeye sahne oldu. Portekizli Iuri Leitao, son etap olan puan yarışında sergilediği performansla farkı kapatarak 140 puanla altın madalyaya uzandı.
Hollandalı Yanne Dorenbos 131 puanla ikinci, Alman Roger Kluge ise 126 puanla üçüncü sırada yer aldı. Yarışın son bölümünde pelotona tur bindiren grubun aldığı 20’şer puan, klasmanı belirleyen kritik anlardan biri oldu.

Ramazan Yılmaz’dan Gurur Veren Performans
Milli sporcu Ramazan Yılmaz, omniumun eliminasyon etabını 6. sırada tamamladı. Final ayağı olan puan yarışında ise bir tur kazanarak önemli puanlar topladı. Yılmaz, toplam 66 puanla yarışları 13. sırada tamamladı.
Kadınlar Zamana Karşıda Altın Gros’un
Kadınlar bireysel zamana karşı finalinde Fransız Mathilde Gros, 1:03.682 derecesi ve 56.531 km/s ortalama hızıyla altın madalyanın sahibi oldu.
İtalyan Miriam Vece gümüş, Iana Burlakova (AIN) ise bronz madalya kazandı.
Kadınlar Puan Yarışında Kopecky Zirvede
Kadınlar puan yarışında Belçikalı Lotte Kopecky, topladığı 45 puanla altın madalyaya ulaştı.
Fransız Victoire Berteau 38 puanla ikinci, Hollandalı Sofie van Rooijen ise 33 puanla üçüncü oldu.
Kaynak: