Ucuz elbiseler sağlığınıza zararlı
Terziler Odası Başkanı Aziz Güleç, piyasada satılan ucuz takım elbise ve gömleklerin sağlık açısından zararlı olduğunu belirterek, “içerisinde pamuk olmayan naylon iplerden imal edilen ucuz giyecekler insanları hastalandırıyor” dedi.
Hızır giyim sektöründeki ucuzluk el emeği göz nurunu sanatına icra eden terzici esnaflarını her geçen gün kepenk kapattırıyor. Ramazan bayramına sayılı günler kalmasına rağmen terciler eskiden olduğu gibi gömlek ve takım elbise siparişi alamıyor. Her gün yaklaşık 4-5 terzici esnafının kaydının silindiğini belirten Terciler Odası Başkanı Aziz Güleç, “terziler teknolojiye yenik düşmeye devam ediyor. Hazır giyimdeki ucuzluk bizim mesleği her geçen gün bitiriyor. 6 ay öncesine kadar bin 500 üyemiz varken şu an 900 ancak üyemiz kaldı. Aradaki kaybolan üyelerimizin büyük bir çoğunluğu kepenk kapatırken bir kısmı da yeni yasa gereği kapatma zorunda kaldı” dedi.
Piyasada satılan hazır giyimlerin özellikle 50-60 YTL’ye satılan takım elbiselerin sağlık açısından zararlı olduğunu kaydeden Güleç, “bizim el emeği göz nuru diktiğimiz gömlek ve takım elbiseler piyasaya göre pahalı. Ama bizim ürünlerimiz hem kaliteli hem de dayanıklı. 50-60 YTL ye satılan takım elbiselerin ipliği tamamen naylon. Kışın soğuk, yazın ise sıcak tutar. Bu sebeple alınan ucuz takım elbise ve gömlekler hem insanların paralarını boşa atmasına hem de hastalanmasına neden oluyor. İnsan sağlığı son derece önemli. Biz insanları uyarıyoruz. Ucuz elbise alıp sağlığınıza zarar vermeyin” şeklinde konuştu. Mustafa Varol-Memleket