Uçurumdan düşen Volkan yaşam savaşını kazandı

Uçurumdan düşen Volkan yaşam savaşını kazandı

Tokat'ta 20 metrelik uçurumdan düşmesi sonucu karaciğeri parçalanan 11 yaşındaki Volkan Balcı, Ankara'daki operasyon sonrası yoğun bakımda 15 gün yaşam savaşı verdikten sonra hayata tutundu- Çocuk Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ada:- "Hem ultrason hem de tomogr

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Tokat'ın Erbaa ilçesinde göldeki yengeçleri izlemek için çıktığı 20 metrelik uçurumdan düşen ve karaciğeri parçalanan 11 yaşındaki Volkan Balcı, Ankara'da geçirdiği operasyonun ardından yoğun bakımdaki 15 günlük yaşam savaşını kazandı.

Tokat'ta oturan Ahmet ve Esma Balcı çiftinin iki çocuğundan 11 yaşındaki Volkan, ailesiyle gittiği ormanlık alanda göldeki yengeçlere bakmak için arkadaşlarıyla yüksek bir tepeye çıktı. Bu sırada dengesini kaybeden Volkan Balcı, 20 metrelik uçurumdan yuvarlanıp göle düştü.

Karaciğerinde büyük hasar oluşan çocuk, sevk edildiği Ankara'daki Koru Hastanesinde tedavi altına alındı.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İrfan Serdar Ada, çocuğun, yaklaşık 4 katlı bir binanın sahip olduğu yükseklikten düştüğünü söyledi.

Hem ultrason hem de tomografisinde çocuğun karaciğerinin sağ tarafının aktif olarak kanadığını gördüklerini bildiren Ada, "Acil ameliyata aldık. Ameliyatta karaciğerin sağ tarafının büyük bölümünün parçalanmış olduğunu tespit ettik. Karaciğer dokusunu korumak için kanamayı durdurduk ve karaciğeri kurtardık." dedi.

Ada, 15 günlük yoğun bakım sürecinin ardından Balcı'nın sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Çocuğun yüksekten düşmesine rağmen vücudunda çok ciddi bir hasarın bulunmamasının şans olduğunu ifade eden Ada, "Karaciğer kanaması aktif olarak durmazsa hayatı tehdit eder. Hemoglobin düzeyi çok düşüktü, çok kanaması vardı. En az 15 gün evinde istirahat edecek. Bu sene beden eğitimi derslerine katılamayacak ancak okuluna devam edebilir." ifadelerini kullandı.

- "Sırtımda ambulansa taşıdım"

Volkan Balcı ise olay günü köye gittiklerini belirterek, "Uçurumdan yuvarlandım. Uyandığımda ambulansın gelmesini bekliyordum. Önce Erbaa'ya gittik, sonra Tokat'a gönderdiler. Daha sonra da Ankara'ya geldik. Şu an çok iyiyim. Bundan sonra çok dikkatli olacağım." diye konuştu.

Anne Esma Balcı, oğlunun gözlerinde de rahatsızlık olduğunu söyledi.

Oğlunun, kazanın ardından hayata tutunmasının kendileri için bir mucize olduğunu dile getiren Balcı, "Yaralanan oğlumu sırtıma alıp ambulansa yetiştirmeye çalıştım. Tokat'ta hastaneye gittiğimizde 'Her şeye hazırlıklı olun' dediler. Ankara'ya geldik ve burada ameliyat oldu. Allah oğlumuzu bize bağışladı. Çok mutluyuz. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler