Ücretsiz maske alamayanlar ne yapmalı?

Ücretsiz maske alamayanlar ne yapmalı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eczanelerden maske alımı ile ilgili önemli bir açıklamada buluncu. Koca, birçok kişinin merak ettiği “Ücretsiz maske kodu gelmeyenler ne yapacak?” sorusunu yanıtladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Maskeler vatandaşımıza ücretsiz dağıtılacak. Mesaj gelmeyen kişiler için de eczaneye müracaat edildiğinde kimlik doğrulaması ile maskelerini alabilecekler” dedi.


ECZANELERDEN MASKE NASIL ALINIR? 
Sağlık Bakanlığı vatandaşlarımıza mesaj atacak (SMS) cep mesajı atacak. O mesajda bir kod yer alacak. Vatandaş eczaneye geldiğinde o kodu eczacılar, TC numarasıyla Sağlık Bakanlığı’nın sistemine ekleyecek. 5 maskeyi aldıktan sonra 10 gün daha maske alma şansı yok. O maskeler bittikten sonra yeni bir mesajla yeni maskelerini alabilecek.

HAYAT EVE SIĞAR” UYGULAMASI İLE MASKE ALIN 
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ilk kez geçtiğimiz hafta bahsettiği “Hayat Eve Sığar” isimli mobil uygulama, kullanıma giriyor. Uygulamayla koronavirüs salgınını kontrol altına alabilmek amacıyla pozitif vakaların daha verimli takip edilmesi sağlanacak.

Uygulamayı indirenler harita üzerinden hastalığın yoğun olarak görüldüğü riskli bölgelere yaklaşıldığında uyarılacak. Yeni uygulama ile maske almak da kolaylaşacak. Buna göre vatandaşlar uygulama içerisinde QR kod oluşturarak eczaneye gidip maskelerini temin edebilecekler.


PTT İLE MASKE NE ZAMAN GELİR? 
E devlet üzerinden gerçekleşen ücretsiz maske siparişiniz onaylandığı takdirde sipariş onay kodu görülmesi gerekmektedir. Sipariş kodunuz ile ePTTAVM sitesinden takibi yapabilirsiniz. Sürecin 3 ila 5 gün olacağı tahmin ediliyor.

Etiketler :