UCM'ye Venezuela'daki hak ihlali iddialarını soruşturun talebi

UCM'ye Venezuela'daki hak ihlali iddialarını soruşturun talebi

Arjantin, Şili, Kolombiya, Peru, Paraguay ve Kanada, Venezuela’da cinayet, işkence ve insanlığa karşı suç iddialarının Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından araştırılmasını istedi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Latin Amerika ülkeleri Arjantin, Şili, Kolombiya, Peru ve Paraguay ile Kanada, Venezuela’da insanlığa karşı suç işlendiği iddialarının Birleşmiş Milletlerin (BM) Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından araştırılmasını talep etti.

Arjantin, Şili, Kolombiya, Peru, Paraguay ve Kanada, Venezuela’da cinayet ve işkence dahil insanlığa karşı suç işlendiği iddialarının Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından araştırılmasını istedi.

Paraguay Dışişleri Bakanı Andres Rodriguez Pedotti, yaptıkları başvuruyla ilgili, Venezuela'daki duruma kayıtsız kalmanın suça dahil olma anlamına geleceğini ifade ederek, "Biz suç ortağı olmayacağız." dedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, haziran ayında yaptığı açıklamada, Venezuela'daki insan haklarına ilişkin raporu ülkeye erişim izinleri olmadığı için "uzaktan izleme" yöntemiyle edindikleri bilgilere göre hazırladıklarını söylemişti.

Raporda, Venezuela yetkili makamları, cinayet dahil ciddi insan hakları ihlalleri, göstericilere karşı aşırı güç kullanılması, keyfi tutuklamalar, kötü muamele ve işkenceden sorumlu tutulmuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :