Uçakta taciz davası

Uçakta taciz davası

Almanya'dan Antalya'ya uçakla gelen 14 yaşındaki kıza tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık beraat etti

ANTALYA (AA) - Almanya'dan Antalya'ya uçakta yolculuk yapan 14 yaşındaki kıza tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa beraat verildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müdahil M.D. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada ifade veren M.D, ailesiyle Almanya'da yaşadığını ve Antalya'da yaşayan anneannesini ziyaret etmek için uçağa bindiğini belirterek, bu sırada uçakta yanında oturan ve tanımadığı kişi tarafından elle tacize uğradığını söyledi.

M.D'nin avukatı Ceyhun Batu da M'nin anlatımlarını tekrar ettiklerini, şikayetlerinin devam ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Gülşen Velizade Heydarov, müdahil M.D'nin çelişkili anlatımlarda bulunduğunu, ilk beyanında müvekkili yönünden "öptü" şeklinde beyanda bulunduğunu, daha sonraki anlatımlarında ise "öpmedi" şeklinde beyanda bulunduğunu öne sürdü.

M.D'nin, sanık O.M'nin yaklaştığını ama ittirdiğini anlattığını belirten avukat Heydarov, "Kendisini öpmediği şeklinde beyanda bulundu. Bu da iddianın değişmeyen süregelen iddia olmaması sebebiyle kati delil olmayacağını göstermektedir. Müdahil çelişkili ifadelerde bulunmaktadır." dedi

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı Sezer Binay, her ne kadar sanık hakkında "basit cinsel istismar" suçunda dolayı cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış ise de delil olmadığını belirtti. Binay, sanık hakkında açılan kamu davasından beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden beraatine karar verdi.

- Olay

Almanya'dan Antalya'ya gelmek için 23 Ekim 2015 tarihinde uçağa binen 14 yaşındaki M.D, yanında oturan Azerbaycanlı yolcu O.M. tarafından tacize uğradığını iddia etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :