"Üç Silahşor" İstanbul'da ilk kez sahnelendi

"Üç Silahşor" İstanbul'da ilk kez sahnelendi

Alexandre Dumas'nın unutulmaz eserinden uyarlanan eser, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesinde izleyiciyle buluştu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Üç Silahşor" balesi İstanbul'da ilk kez sahnelendi.

Alexandre Dumas'nın unutulmaz eserinden uyarlanan balenin prömiyeri, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesinde yapıldı.

Eserin senaryo ve koreografisi, V. Murat balesindeki koreografileriyle, 4. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Bale-Dans Koreografı" ve "Yılın Bale-Dans Yapımı" ödülünü alan Armağan Davran ile Volkan Ersoy tarafından yapıldı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Üç Silahşor balesinde yer alan Giuseppe Verdi'nin bestelediği müzikler ise aynı zamanda İDOB orkestrasını yöneten Bujor Hoinic tarafından düzenlendi.

Prömiyer gösteriminde "D'artanyan"ı Erhan Güzel, "Athos"u Batur Büklü, "Porthos"u Oliver Spence, "Aramis"i ise Mehmet Nuri Arkan canlandırdı.

- Athos, Porthos, Aramis, D'Artagnan'ın maceraları anlatılıyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 2010'da Türkiye prömiyerini yapan eser, 16. yüzyılda Fransa'da geçiyor.

Tarihsel romanları ve oyunlarıyla haklı bir ün kazanan Alexandre Dumas'nın yükselişinde önemli bir role sahip olan "Üç Silahşor", Kardinal Richelieu ve XIII. Louis'nin saray entrikalarıyla, Athos, Porthos, Aramis, D'Artagnan isimli dört gözü pek şövalyenin maceralarını ele alıyor.

Eserin kadrosunda yer alan Erhan Güzel, Batur Büklü, Olcay Tunçeli, Alican Güçoğlu, Can Bezirganoğlu, Oliver Spence, Mehmet Nuri Arkan, Deniz Özaydın, Çağatay Özmen, Büşra Ay, Melike Koper, Gizem Atik Tuncay, Onur Tunay, Alkış Peker, Alper Akalın, Beren Öztürk, Güneş Natıroğlu, Berra Şahin ve Ömer Erenler dönüşümlü olarak temsillerde rol alacak.

İsmail Dede tarafından dekoru yapılan eserin kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık tasarımını ise Fuat Gök üstlendi.

Üç Silahşor, 4, 6, 8, 18, 20 ve 22 Aralık ile 2 ve 4 Nisan 2019'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesinde, 28 Mart'ta ise Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde yeniden izleyiciyle buluşacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :