TZD Genel Başkanı Demirtaş:

TZD Genel Başkanı Demirtaş:

"Antalya'da aşrı yağış ve hortum dolayısıyla hasar gören üreticilerin yaraları bir an önce sarılması, sebze ve meyve fiyatlarının istikrar içinde kalması açısından büyük önem taşımaktadır"

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, Antalya'da aşrı yağış ve hortum nedeniyle zarar gören üreticilerin yaralarının bir an önce sarılmasının, sebze ve meyve fiyatlarının istikrarı açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde aşırı yağış ve hortum dolayısıyla seraların hasar gördüğünü belirtti.

Özellikle hortum, dolu ve selden zarar gören sera alanlarının binlerce dönüme ulaştığını vurgulayan Demirtaş, "Yer yer yağışın devam ettiği bölgede üreticiler acil yardım beklemektedir. Bu doğal felaketin tam da sera ürünlerinin pazara çıkmaya başladığı bir dönemde gerçekleşmesi zararın daha da büyümesine neden olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, yaraların bir an önce sarılmasının sebze ve meyve fiyatlarının istikrar içinde kalması ve ihracatın aksamaması açısından büyük önem taşıdığına işaret ederek, üreticilerin borçlarının ertelenmesinin ve zararın en kısa zamanda giderilmesinin, yaraların sarılması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :