TYB Konya Başkanı Köseoğlu: Şehre sözümüzü tuttuk

TYB Konya Başkanı Köseoğlu: Şehre sözümüzü tuttuk

TYB Konya'da 2020 yılı dolu dolu geçti TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, “Yıllık kültürel takvimimizi salgına rağmen uygulayarak şehre sözümüzü tuttuk" dedi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, 2020 yılı etkinliklerinin tamamlanmasının ardından değerlendirmede bulundu. Bir yıldır dünyayı kasıp kavuran salgına rağmen kültürel faaliyet takvimini uygulamaya riayet ettiklerini söyleyen Köseoğlu, “Korona virüsten önce 10 programımızı salonda, salgına yönelik tedbirler devreye girince de internet üzerinden sosyal ağlarda 26 program olmak üzere toplam 36 program yaparak şehre sözümüzü yerine getirdik” dedi.

Açıklamasında ünlü filozof Epiktetos’un ‘İnsanlara rahatsızlık veren, olayların kendisi değil, bu olaylara getirdikleri bakış açısıdır’ sözünü hatırlatan Köseoğlu, “Biz de bu sözü bu senenin şartları için çalışmalarımızda dikkate aldık. Şehrimize, ülkemize ve dünyaya söyleyecek sözümüzün olduğunu belirtmiştik. Geçtiğimiz yıl dünyayı ciddi manada etkileyen ve halen devam eden salgın ortamına rağmen, kutlu medeniyetin varisleri olmanın verdiği güçle ‘kültür, sanat, edebiyat ve düşünce’ faaliyetlerimizi tereddütsüz şekilde devam ettirdik” dedi.

img-20210106-wa0000.jpg

2020 yılı başında ilan ettikleri kültürel etkinlikler takvimini, dönemin zorlu şartları altında, her şeye rağmen aksatmadan tamamlamış olmanın huzurunu yaşadıklarını kaydeden Köseoğlu sözlerini, “Salgın öncesi etkinliklerimizin 10’u salonda yüz yüze yapılmıştı. Salgın döneminde ise topluma reçete olarak verilen yeni hayat tarzına uygun şekilde hareket ederek kalan 26 etkinliğimizi internet üzerinden çevrimiçi ve video konferans olarak ilgililerine, kültür sanat muhibbanına sunduk. İnternet üzerinden sosyal medya ağlarında üç gün süren ve şairlerin bulundukları ortamlardan katılarak kendi şiirlerini okudukları ‘Mevlânâ Şiir Şöleni’miz ise Türkiye de ilk olma özelliği taşımaktadır. Bu vesileyle şiir videoklip şeklinde arşivlik güzel bir çalışma ortaya çıkarılmış oldu” diye sürdürdü.

img-20210106-wa0003.jpg

2021 yılı etkinlik planlamalarına bugünlerde başladıklarını işaret eden Köseoğlu, “Salgın gelişmelerini de göz önünde bulundurarak yeni yılın etkinliklerine en kısa zamanda başlayacağız. 2021 yılında İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. Yılı faaliyetleri başta olmak üzere, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli Yılı olması sebebiyle de geçmişten günümüze değerlerimizi yeniden hatırlayacağımız etkinlikler üzerine çalışacağız. Yıl boyu her hafta sonu faaliyetlerimizde insanımızdan, irfanımızdan istifade etmeye devam edeceğiz. Şubat ayından itibaren, her Cumartesi yapageldiğimiz programlarımızın yanı sıra okumalar, kurslar ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız da artarak devam edecek” dedi.

img-20210106-wa0002.jpg

2020 yılı etkinliklerinde kendilerine verilen desteğe de değinen Başkan Köseoğlu açıklamasını, “Etkinliklerimize kıymetli destek ve katkılarını esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay'a, Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca'ya, Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş'a ve Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı'ya teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca, programların hazırlanmasında özveriyle hareket ederek kültürümüze dair hizmetler üreten değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve programlarımızı ilgiyle izleyen kültür gönüllülerine de teşekkür ederim” diyerek tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.