Tuzla'da kadın öğretmenin öldürülmesi

Tuzla'da kadın öğretmenin öldürülmesi

Güvenlik güçleri cinayet zanlısının son görüldüğü yer olan İzmir'de aramalarını sürdürüyor - Cinayet zanlısı ile aynı evde kalan Cemal C: - "Cinayetten arandığı bilmiyordum. Evime kabul ettim, birlikte televizyon izledik. Kendisinden şüphelenmedim"

İZMİR (AA) - Tuzla'da iki çocuk annesi tarih öğretmenini öldürdüğü iddia edilen Atalay F'nin İzmir'de evinde kaldığı 29 yaşındaki Cemal C, internetten kendisine ulaşan zanlının Trabzon'dan geldiğini söylediğini ve kendisini "Ömer" olarak tanıttığını belirtti.

Cemal C, gazetecilere yaptığı açıklamada, evinde kalan kişinin cinayet zanlısı olduğunu öğrendikten sonra psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili polise ifade verdiğini anımsatan Cemal C, zanlıyla nasıl tanıştıklarını şöyle anlattı:

"29 Mayıs Pazar günü internetteki ilan üzerine bana ulaştı. Adının Ömer olduğunu ve Trabzon'dan geldiğini, kalacak yeri olmadığını söyledi. Cinayetten arandığı bilmiyordum. Evime kabul ettim, birlikte televizyon izledik. Kendisinden şüphelenmedim. Haberleri izlemediğim için cinayet zanlısı olduğunu da bilmiyordum. Sonra da gitti. Ardından bu kişinin Atalay F. olduğunu öğrenince şok oldum. Psikolojik destek almayı bile düşünüyorum."

Cemal C, can güvenliği olmadığını ve koruma istediğini sözlerine ekledi.

Bu arada güvenlik güçleri, cinayet zanlısının son görüldüğü yer olan İzmir'de aramalarını sürdürüyor. Tüm ihbarları değerlendiren polis, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de çalışma yapıyor.

- Olay

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay F'nin, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da tespit edilmişti.

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay F'nin, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :