"Tütünsüz Kurum Projesi"ne katılanlara sertifika

"Tütünsüz Kurum Projesi"ne katılanlara sertifika

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Akan: - ''Bugün 3 kurumumuza sigarayla ilgili yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı plaket vereceğiz ama sırada bekleyen 20 kurumumuz daha var. 'Artık biz de sigarayla mücadele etmek istiyoruz' diyen kurumlarımız var''

BURSA (AA) - Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğünce kurumlarda kapalı veya açık alan farkı gözetmeksizin tütün ve benzeri ürünlerin tüketilmemesine yönelik düzenlemeler getiren ''Tütünsüz Kurum Projesi''ne dahil olan 3 kuruma sertifikaları verildi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Özcan Akan, sağlığı geliştirmeye yönelik bu tür çalışmaların yanında koruma amaçlı birtakım adımların da atılması gerektiğini söyledi.

Akan, ''Tütünsüz Kurum Projesi''ne katılan Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile Bursagaz'da gerçekleştirilen uygulamalara değinerek şöyle konuştu:

''Proje kapsamında kurum sınırları dahilinde kapalı veya açık alan farkı gözetmeksizin her türlü çalışma ve dinlenme sahasında, mevcut çalışan, hizmet sunan veya misafir olarak yer alan kişilerin tütün kullanmasına yönelik düzenlemeler getirdik. Kurum sınırları içinde bu kuralların yer aldığı bilgilendirici ve uyarıcı levhaların görünür yerlerde bulunmasını sağladık. Kurum içerisinde hiçbir tütün ürününün satışına veya teminine izin vermeyerek, kurum sınırları içinde tütün kullanmayı özendirecek her türlü araç ve gerecin bulunmasına mani olduk. Kişileri, sağlıklı yaşamı destekleyecek spor aktivitelerine teşvik etmeye yönelik çalışmalar yaptık.''

Akan, sağlığı korumaya yönelik atılan adımların başında tütün ve tütün mamullerinin geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

''Sigarayla mücadelede bireysel anlamda son yıllarda farklı adımlar attık. Artık sigarayla mücadelede kurumlar diyorlar ki 'Sigarayla mücadelede artık biz de varız.' Bugün 3 kurumumuza sigarayla ilgili yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı plaket vereceğiz ama sırada bekleyen 20 kurumumuz daha var. 'Artık biz de sigarayla mücadele etmek istiyoruz.' diyen kurumlarımız var. İnşallah bundan sonra sigarayla mücadelede kurumsal mücadele dönemi başlamış olacak. Bu durum bizim için çok önemli.'' diye konuştu.

Program sonunda projenin uygulandığı kurumlara sertifikaları verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :