TÜRMOB Genel Başkanı Yükselen:

TÜRMOB Genel Başkanı Yükselen:

"Tüketimde durgunluğun aşılması için bazı harcama kanallarında ÖTV ve KDV indirimlerine gidilmelidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen, tüketimde durgunluğun aşılması için bazı harcama kanallarında ÖTV ve KDV indirimlerine gidilmesi gerektiğini belirterek, "Bu önlemin piyasaları canlandırıcı etkisi dolayısıyla, satışlardaki artış paralelinde vergi tahsilatı artacaktır." ifadelerini kullandı.

Yükselen, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de tüketimde durgunluğun aşılması için bazı harcama kanallarında indirime gidilmesi gerektiğini belirtti.

Konut, otomobil, beyaz eşya, bilgisayar, elektrik-elektronik, mobilya gibi ürünlerde satışları artırmak, stokları eritmek için ÖTV ve KDV indirimlerine gidilmesi gerektiğini savunan Cemal Yükselen, şunları kaydetti:

"Bu önlemin piyasaları canlandırıcı etkisi dolayısıyla vergi indirimi yüzünden vergi gelirinde azalma bir yana, satışlardaki artış paralelinde vergi tahsilatı artacaktır. Bunun yanı sıra alıcı ve satıcıdan toplam yüzde 4 oranında tahsil edilen tapu harcı, yüzde 1-2 düzeyine indirilmeli. Merkezi ve yerel yönetimlerin yol, su ve elektrik gibi yatırım harcamaları artırılarak işsizlik azaltılmalı. Kamu çalışanları, esnaf ve çiftçilere geçici ödemeler yapılmalı. Ücret, maaş ve aylıklara yapılacak artışlarda enflasyonun birkaç puan üzerinde reel artışlar sağlanmalı. Asgari ücrette devlet desteğinin uygulama süresi uzatılmalı."

Yükselen, yeniden yapılandırma kapsamında elde edilecek ilave gelirlerin de vergi performansını iyileştirici etki yapacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler