Türkülerle farkındalık: Kuruyan göl için söylediler

Türkülerle farkındalık: Kuruyan göl için söylediler

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan koro, Beyşehir Gölü’ndeki Aşk Adası’nda seslendirdikleri türkülerle gölün kuruma tehlikesine dikkat çekti.

Türkiye’nin en büyük tatlı su göllerinden Beyşehir Gölü’nde kuraklığa karşı anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Konya’daki Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı akademisyenleri ve öğrencilerinden oluşan müzik korosu, göl üzerindeki Aşk Adası’nda türküler seslendirdi.

Türkülerle farkındalık: Kuruyan göl için söylediler

“Beyşehir Gölü kurumasın” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı sanatla buluşturuldu. Etkinliğin amacı, gölün ekolojik önemine dikkat çekmek, su kaynaklarının korunmasına yönelik toplumsal farkındalığı artırmak ve çevre bilinci oluşturmak olarak açıklandı.

Türkülerle farkındalık: Kuruyan göl için söylediler

Etkinlikle ilgili bilgi veren Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yavuz Selim Kaleli, şunları söyledi:
“Bu kapsamda ülkemizin en önemli doğal miraslarından biri olan Beyşehir Gölü'nün kuruma tehlikesine dikkat çekmek amacıyla 'Beyşehir Gölü kurumasın' adlı müzikli farkındalık videosu hazırladık. Etkinliğimizde hem öğrencilerimiz hem de öğretim elemanlarımız yer aldı.”

Kaleli, bu tür projelerin öğrencilere yalnızca müzikal deneyim kazandırmadığını, aynı zamanda çevreye karşı sorumluluk bilinci geliştirme açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Türkülerle farkındalık: Kuruyan göl için söylediler

Koro üyeleri, “Yaşatmak için seslendik” ifadeleriyle doğaya ve yaşamın kaynağı olan suya dikkat çekti. Göl kenarında yankılanan türküler, hem gölün sessiz çığlığına ses oldu hem de izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Yetkililer, Beyşehir Gölü’nün korunması için toplumsal duyarlılığın artırılmasının şart olduğunu vurgularken, benzer sanatsal farkındalık çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.