Türküler "Çanakkale Deniz Zaferi" için seslendirildi

Türküler "Çanakkale Deniz Zaferi" için seslendirildi

Kırklareli Halk Kütüphanesinde görevli personel ile öğrencilerden oluşan "Kütüphane Korosu" 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla konser verdi

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Halk Kütüphanesinde görevli personel ile öğrencilerden oluşan "Kütüphane Korosu" 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla konser verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Ünal ile tüm personel ve öğrencilerden oluşturulan koro, Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla kütüphanede bir araya geldi.

Yerel sanatçı Hakan Konyar'ın çaldığı ney ve ud eşliğinde türküler seslendiren koroya, vatandaşlar da zaman zaman eşlik etti.

Dinleyicilerinin beğenisini kazanan koro, yaklaşık 30 dakika birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

Ali Osman Ünal, konser sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronun ilk konserini verdiğini söyledi.

Koronun kısa bir süre önce 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla kurulduğunu belirten Ünal, dinleyiciler tarafından beğenilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale Deniz Zaferi ile şehitleri türkülerle andıklarını dile getiren Ünal, bu ülke topraklarının kolay kazanılmadığına dikkat çekti.

Koroda türküler seslendirirken duygulandıklarını anlatan Ünal, Çanakkale Deniz Zaferi ile Türk milletinin gücünün dünyaya duyurulduğunu vurguladı.

Ünal, koronun zaman zaman bu tür etkinlikler düzenleyeceğini sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :