Türkmenler IKBY başkan yardımcılığına talip

Türkmenler IKBY başkan yardımcılığına talip

Eski Türkmen milletvekili Terzioğlu: "Irak Kürt Bölgesinde Kürtlerden sonra ikinci önemli millet olan Türkmenler, bölge başkan yardımcılığı görevini hak ediyor" "Ülkenin ve bölgenin korunmasında tarih boyunca önemli rol oynayan Türkmenlere askeri ve güven

KERKÜK ( AA ) - Eski Türkmen milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) başkan yardımcılığı görevinin Türkmenlere verilmesi gerektiğini belirtti.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Terzioğlu, "Irak Kürt Bölgesinde Kürtlerden sonra ikinci önemli millet olan Türkmenler, bölge başkan yardımcılığı görevini hak ediyor. Bölgedeki Türkmenlerin tüm milli, siyasi ve kültürel haklarını demokratik bir ortamda kullanmaları gerekiyor." dedi.

IKBY'de yüz binlerce Türkmen'in yaşadığını ve milletvekillerine sahip olduğunu hatırlatan Terzioğlu, ''Kürtler, bugün Bağdat hükümetinde cumhurbaşkanı, başbakan yardımcısı ve bakanlık gibi görevlere sahip,Türkmenlerin de bölgede aynı haklara sahip olmaları gerekiyor. Ülkenin ve bölgenin korunmasında tarih boyunca önemli rol oynayan Türkmenlere askeri ve güvenlikle ilgili alanlarda da yer verilmeli." ifadelerini kullandı.

- "Türkmenler göz ardı edilmemeli"

DEAŞ ile mücadelede de Türkmenlerin fedakarlıkları ve can kayıpları olduğuna dikkati çeken Terzioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Devrik yönetim dönemi (Saddam Hüseyin dönemi) ve son 14 yılda büyük kurbanlar veren Türkmenler yönetimde göz ardı edilmemeli. DEAŞ terör örgütü ile mücadelede Kürtlerle aynı kaderi paylaşan, göçmen durumuna düşen ve bölgeleri yok olan Türkmenlerin yönetimde hak ettikleri yerlerde olmaları gerekiyor."

Türkmenlerin yeni Irak'ta unutulmamaları gerektiğini vurgulayan Terzioğlu, sözlerini "Tarih boyunca devletin önemli mevkilerine gelen Türkmenler ülkelerine büyük hizmetler vermişler. Irak Kürt Bölgesindeki tüm siyasi tarafların Türkmenlerin yanında yer almalarını ve bölgenin daha güçlü olması için birlikte hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum." diyerek tamamladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :