Türkiye'yi yasa boğan 5 şehit dualarla memleketlerine uğurlandı

Türkiye'yi yasa boğan 5 şehit dualarla memleketlerine uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu’ndaki çatışmada şehit olan Teğmen Abulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya, Onur Doğan ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanında düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde PKK'lılara göz açtırmayan Türk askeri, sınır güvenliğini korumaya devam ederken dün sıcak çatışmada 5 kahraman askerimizin şehit haberi tüm ülkeyi yasa boğdu.

Türkiye şehitlerine ağlarken, Pençe-Kilit Operasyonu’ndaki çatışmada şehit olan Teğmen Abulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya, Onur Doğan ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanında düzenlenen törenle dualarla memleketlerine uğurlandı.

BAKAN AKAR ŞEHİTLERİ DUAYLA UĞURLADI

Geceyi Çukurca’da geçiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Bakan Akar’ın beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile katıldığı tören, şehit askerlerimizin öz geçmişlerinin okunması ile başladı.

Şehitlerimizin naaşlarının helikopterlerden alınarak silah arkadaşlarının omuzlarında askerî uçağa taşınmasının ardından dua okundu. Duanın ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki uçak, şehitlerimizin naaşlarını son yolculuklarının yapılacağı memleketlerine götürmek üzere Hakkâri’den havalandı.

Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler memleketi Antalya’da, şehit Uzman Çavuş Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay Hatay’da, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya Kütahya’da, Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan Ankara’da ve Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli Malatya’da toprağa verilecek.

Resim

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.