"Türkiye'ye yönelik Katar yatırımları artacak"

"Türkiye'ye yönelik Katar yatırımları artacak"

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Demirok: "Devam eden karalama kampanyalarına rağmen Katar ve Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yönelik akış durmadı"- Katar Ticaret Odası Başkan Vekili Kuvari:"Gelecek dönemde Türkiye'ye yönelik Katar yatırımları artacak"

DOHA (AA) - Katar Ticaret Odası, başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'ye olan yatırımların artarak devam edeceğini açıkladı.

Başkent Doha'da Katar-Türk İş Adamları Derneği ve Türk Büyükelçiliğinin iş birliğiyle "Başarısız Darbe Girişiminin Ardından Türkiye Ekonomisi" başlıklı toplantı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, Katar Ticaret Odası Başkan Vekili Muhammed bin Ahmed bin Tuvar el-Kuvari ve iş adamları katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükelçi Demirok, başarısız darbe girişiminin ardından Katar'ın Türkiye'ye olan desteğinden övgüyle söz etti.

Demirok, Katar ve Körfez yatırımının, Türkiye'de yaşanan olaylardan etkilenmediğini bunun da darbenin başarısızlığının en büyük delili olduğunu vurgulayarak, "Devam eden karalama kampanyalarına rağmen Katar ve Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yönelik akış durmadı." dedi.

Ülkesinin siyasi ve ekonomik iradesiyle Türkiye'nin yanında tarihi ve kardeşçe bir duruş sergilediğini belirten Katar Ticaret Odası Başkan Vekili Kuvari de "Gelecek dönemde Türkiye'ye yönelik Katar yatırımları artacak." dedi.

Doha Ticaret Müşaviri Burak Güreşçi ise toplantıda başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'deki ekonomik göstergelere ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler