Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin istihdamı

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin istihdamı

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:- "Suriye'den gelen misafirlerimizin en azından geçici bir süreyle izne tabi olarak çalıştırılmasının doğru olacağını düşünüyoruz"- "Hükümetimizin açıkladığı 'İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin gelecek iç

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Suriye'den gelen misafirlerimizin en azından geçici bir süreyle izne tabi olarak çalıştırılmasının doğru olacağını düşünüyoruz" dedi.

Olpak, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Kilis'te AA muhabirine yaptığı açıklamada, MÜSİAD olarak çalışma hayatını ve insanı ilgilendiren her konuda görüş ve önerileri hükümete ilettiklerini söyledi.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilere değinen Olpak, farklı şubelerden aldıkları görüşler neticesinde Suriyelilerin belirli süreli izne tabi olarak çalıştırılmasının doğru olacağı yönünde fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Hükümetin bu yönde bir çalışmasının olduğunu anımsatan Olpak, "Nasıl sonuçlanır bilemiyorum ancak hayatın bir gerçeği var. Şu anda bir şekilde o insanlar zaten bir yerlerde istihdam ediliyor" diye konuştu.

Bunun kayıt dışı şeklinde kontrolün dışında götürmektense kontrollü ve belirli süreler çerçevesinde izin verilmesinin daha doğru olacağı kanaatinde olduklarını dile getiren Olpak, şöyle konuştu:

"Suriye sorununun ne kadar daha devam edeceğini bilemiyoruz. Çok kısa sürede çözülemeyeceği de belli. Bu nedenle Suriye'den gelen misafirlerimizin en azından geçici bir süreyle izne tabi olarak çalıştırılmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Verilecek çalışma izinlerinin belirli dönemlerde yenilenebilen ve süreli olması gerekiyor."

- "Teşvik ve istihdam paketi"

Olpak, hükümetin açıkladığı "İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi"nin, özellikle işsizliğin azaltılmasına yönelik alınması gereken önlemler ile yatırımların artırılması ve hızlandırılmasını kapsadığını belirtti.

Açıklanan teşvik ve istihdam paketinde iki konunun ön plana çıktığını vurgulayan Olpak, işsizliği azaltmaya yönelik alınmış önlemler kapsamında yaklaşık 120 bin kişiye ilave istihdam hedeflendiğini dile getirdi.

Bunun sağlanabilmesi için iş başı eğitim süreleri dahil olmak üzere yaklaşık 42 aya kadar giden bir süre içerisinde teşviklerin sağlanacağına işaret eden Olpak, şunları kaydetti:

"İkinci konu olarak yatırımların artması ve hızlandırılması söz konusu. Bunun yapılabilmesi için finansmanın ve finansman desteklerinin ön plana çıktığı ve firmaların öz sermayelerini güçlendirmelerinin ciddi şekilde teşvik edildiğini görüyoruz. Bu paketin bundan sonraki uygulamalarını hep birlikte izleyeceğiz. Hükümetimizin açıkladığı 'İstihdam, Sanayi Yatırımı ve Üretimi Destekleme Paketi'nin gelecek için umut vaat ettiğini söyleyebilirim."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :