Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yardım

Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yardım

Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri Sorumlusu Kural: - "Kamp dışında kalan yaklaşık 50 bin Suriyeli sığınmacıya hijyen malzemesi yardımı yaptık"

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'de kamp dışında yaşayan yaklaşık 50 bin Suriyeli sığınmacıya hijyen malzemesi yardımı yapıldı.

Türk Kızılayı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) arasındaki protokol kapsamında Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa'daki sığınmacılara içerisinde sabun, şampuan ve diş fırçası gibi hijyen malzemelerinin bulunduğu yardım kolileri dağıtıldı.

Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri Sorumlusu Vural Can Kural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi Suriyelilere yönelik yardımların sürdüğünü söyledi.

Yardım paketlerinin dağıtımını yaptıklarını belirten Kural, "Sığınmacıların her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Kamp dışında kalan yaklaşık 50 bin Suriyeli sığınmacıya hijyen malzemesi yardımı yaptık. Sığınmacılara gıda yardımının yanı sıra diğer ihtiyaçları için de proje geliştiriyoruz. Benzer yardımlarımız sürecek." dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu sorumlusu Veysel Toprak da paketlerin platform tarafından il ve ilçelerdeki ihtiyaç sahibi sığınmacılara dağıtıldığını söyledi.

Toprak, Şanlıurfa'daki 15 bin sığınmacıya hijyen paketi verdiklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :