Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

Esed güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 15 Türkmen aile, Akçakale ilçesindeki İlk Adım Yaşam Merkezi'ne yerleştirildi

ŞANLIURFA (AA) - Esed güçleri ve Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 15 Türkmen aile, Akçakale ilçesine geldi.

Suriye'den kaçarak Yayladağı ilçesine gelen 15 Türkmen aile, kayıt işlemlerinin ardından akrabalarının da bulunduğu Akçakale ilçesine geldi. Daha sonra Akçakale Belediyesine ait İlk Adım Yaşam Merkezi'ne başvuran Türkmen aileler, görevlilerce çadırlara yerleştirildi ve ihtiyaçları temin edildi.

İlk Adım Yaşam Merkezi Koordinatörü İbrahim Akkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Esed güçleri ve Rus saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan 15 Bayırbucak Türkmeni ailenin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Suriyeli Türkmen Abdullah Dede ise Rus ve rejim uçaklarının evlerini yıktığını ve mecburen kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bombardımanlarda 1 çocuğunu kaybettiğini ifade eden Dede, "Diğer 8 çocuğumun hayatından endişe ettiğim için Türkiye'ye sığındık. Bize yardımcı olan Türkiye ve Akçakale Belediyesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhammed Casım ise saldırılarda 2 çocuğunun hayatını kaybettiğini belirtti.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :