"Türkiye'ye gelen 10 Fransız'dan 9'u Türkiye'nin elçisi oluyor"

"Türkiye'ye gelen 10 Fransız'dan 9'u Türkiye'nin elçisi oluyor"

Türkiye'nin Paris Kültür ve Tanıtma Müşaviri Aytun:- "Türkiye'ye bir kere gelen tekrar geliyor ama bilmiyorsa gelene kadar çok zor ikna oluyor"

PARİS (AA) - MURAT ÜNLÜ - Türkiye'nin Paris Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun, Türkiye'ye gelen 10 Fransız'dan 9'unun Türkiye'nin elçisi olduğunu söyledi.

Aytun, Paris'te devam eden IFTM Top Resa Turizm Endüstrisi Fuarı ve Türkiye ile Fransa arasındaki turizm ilişkileri konusunda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Fuarın turizm profesyonellerine yönelik olduğunu belirten Aytun, fuarın özellikle tur operatörleri ve seyahat acenteleri için buluşma yeri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin uzun yıllardır fuara katıldığına işaret eden Aytun, bu yıl fuara Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin koordinesiyle yaklaşık 20 firmanın katıldığını, İzmir Ticaret Odası, Konya Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı gibi kurumların da bu yıl fuarın katılımcıları arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye'yi tanıtma etkinlikleri kapsamında özellikle seyahat acentelerine yönelik eğitim turları düzenlemeye çalıştıklarını ve bu turların turizme katkısı olduğunu gördüklerini anlatan Aytun, "Eğer seyahat acentesi destinasyonu bilmiyorsa onu satmıyor, tanıdığı yeri daha rahat pazarlayabiliyor, gördüğü yere ikna oluyor." dedi.

Aytun, seyahat acentelerinin genel olarak, Türkiye turizmi için geçen yıl zor bir sene olmasına rağmen Türkiye'nin tekrar ilgili görmeye başladığını belirttiğini aktardı.

- "Yukarı doğru bir yönseme gözleniyor"

Fransa'nın önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Aytun, 2015'e kadar bir milyondan fazla turistin Fransa'dan Türkiye'ye gittiğini ancak daha sonra bu sayıda yaklaşık yüzde 30 düşüş yaşandığını kaydetti.

Yeni sayıların istenilen düzeyde olmadığını ancak "yavaş yavaş yukarı doğru bir yönseme gözlendiğini" ifade eden Aytun, Fransızların güveninin yeniden kazanılması gerektiğini belirtti.

Aytun, Fransa'da Türkiye'nin, Afrika'nın kuzeyindeki ülkelerden farklı olduğu algısının yaratılmasının önemli olduğunu vurgulayarak "Türkiye'yi programından çıkaran Fransız şirketlerinin Türkiye'yi yeniden programına alması ve uçak kaldırması lazım." dedi.

Türkiye'nin diğer ülkelerle kıyaslandığında en büyük farkının kültürel zenginliği olduğunu ifade eden Aytun, "Türkiye'ye bir kere gelen tekrar geliyor ama bilmiyorsa gelene kadar çok zor ikna oluyor. Türkiye'ye gelen 10 Fransız'dan 9'u Türkiye'nin elçisi oluyor." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :