"Türkiye'nin yaylası"nda serin havanın tadını çıkarıyorlar

"Türkiye'nin yaylası"nda serin havanın tadını çıkarıyorlar

Ülke genelinde etkili olan bunaltıcı sıcaklara karşın "Türkiye'nin yaylası" olarak bilinen Doğu Anadolu Bölgesi'nde vatandaşlar adeta yayla serinliği yaşıyor - Hafta boyunca sıcaklıkların en düşük 10-20 derece arasında olmasının beklendiği bölgede dönem d

ERZURUM (AA) - Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yüksek seviyelerde seyrederken "Türkiye'nin yaylası" olarak bilinen Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşlar serin havanın tadını çıkarıyor.

Kış aylarında Türkiye'nin en soğuk günlerinin yaşandığı Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta, yaz ayları da serin geçiyor. Türkiye'nin birçok bölgesindeki bunaltıcı sıcaklara rağmen, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar bu serinliğin keyfini sürüyor.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede bu hafta havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zaman zaman parçalı çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın hafif ve zaman zaman orta kuvvetle estiği bölgede, öğle saatlerinden sonra sağanak bekleniyor.

Bugün için en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 36, Erzincan'da 35, Ağrı'da 32, Erzurum'da 30, Kars'ta 28, Ardahan'da 25 derece olması öngörülüyor.

En düşük hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 19, Erzincan'da 18, Ağrı'da 15, Erzurum'da 14, Kars ve Ardahan'da 9 derece olacağı tahmin ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :