Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Kara, görevine başladı

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Kara, görevine başladı

Büyükelçi Kara, güven mektubunu Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'a sundu

ÜSKÜP (AA) - Türkiye'nin yeni Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, güven mektubunu Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'a sunarak, resmen görevine başladı.

Kara, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen törenin ardından yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin "mükemmel" seviyede olduğunu belirterek, gücünü ortak tarih ve kültürden alan bu ilişkilerin, iki ülke ve halklarının ortak çıkarları temelinde daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

Bu yakın ilişki ve iş birliğinin temel yapı taşlarından birisinin de çok etnikli ve çok kültürlü yapıya sahip Makedonya'da yaşayan Türk toplumunun varlığı olduğunu ifade eden Kara, "Makedonya'nın her zaman sadık birer vatandaşı olan soydaşlarımız, ülkelerimiz arasındaki dostluk bağının daha da kuvvetlenmesi için yoğun çaba sarfetmektedir." dedi.

Kara, tüm Makedonya vatandaşlarının barış, huzur ve istikrar içinde, ekonomik refah seviyelerinin yükselmesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Farklı etnik ve dini grupların barış ve huzur içinde, bir arada yaşadıkları Makedonya'nın, başta NATO üyeliği olmak üzere, Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla da bütünleşme sürecine Türkiye'nin desteğini gelecekte de sürdüreceğini ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin Makedonya nezdindeki büyükelçisi olarak, her alanda mevcut dostluk ilişkilerinin ve iş birliğinin daha da geliştirilmesi için çaba göstereceğim."

- "Türkiye, dürüst bir dost, stratejik bir ortak"

Cumhurbaşkanı İvanov da Büyükelçi Kara'ya yeni görevinde başarılar dileyerek, Türkiye'nin Makedonya'nın dürüst bir dostu ve stratejik bir ortağı olduğunu vurguladı.

İvanov, Türkiye'nin Makedonya'yı anayasal ismiyle tanıyan ilk ülkelerden biri olduğu gerçeğini asla unutmadıklarını belirterek, "Makedonya ile Türkiye arasındaki ilişkiler, bölgede ve daha geniş bir coğrafyada örnek teşkil etmektedir." dedi.

Türkiye'nin, Makedonya'nın en fazla ticaret yaptığı ilk 10 ülke arasında yer aldığına dikkati çeken İvanov, iki ülke arasındaki zengin kültürel iş birliğinin de Makedonya'daki Türk toplumu ve Türkiye'deki Makedonya göçmenlerinin oynadığı aktif rolün bir sonucu olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :