"Türkiye’nin Somali’de yaptıkları övgüye layık"

"Türkiye’nin Somali’de yaptıkları övgüye layık"

Somali Parlamentosu Milletvekili Muhammed:- "Türkiye’nin Somali’de yaptıkları büyük bir övgüye layık"- "Erdoğan’ın, 2011’de yardım kamplarını ziyaret etmesi, Somali halkının ona büyük bir sevgi beslemesini sağladı"

JOHANNESBURG (AA) - ÖMER KILIÇ - Somali Parlamentosu Milletvekili Lufti Şerif Muhammed, Türkiye’nin Somali'ye yaptığı insani yardımlara ilişkin, “Türkiye’nin, Somali’de yaptıkları büyük bir övgüye layık.” dedi.

Muhammed, Pan Afrika Parlamentosunun 5'inci Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg'da Türkiye'nin Somali'ye yönelik yardımlarını AA muhabirine değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretinin çok önemli olduğunu belirten Muhammed, "Erdoğan’ın 2011’de yardım kamplarını ziyaret etmesi, Somali halkının ona büyük bir sevgi beslemesini sağladı.” dedi.

Somali’de 2011 yılında yaşanan kıtlık ve kuraklık nedeniyle Türkiye’nin önemli bir insani yardım faaliyetinde bulunduğunu belirten Muhammed, “Türkiye’nin, Somali’de yaptıkları büyük bir övgüye layık.” ifadesini kullandı.

Muhammed, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın geçen ay gerçekleştirdiği Somali ziyaretinin, bölge ve Somali için büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Somali ile Türk ordusu arasındaki ilişkileri her alanda artıracak adımlar atıldığını vurgulayan Muhammed, şunları söyledi:

"Türkiye, Somali’de en büyük askeri akademiyi kurdu. Türkiye, Somali’ye değer katıyor. Türkiye’nin katkılarıyla geçen ay yaklaşık dört kilometrekare alana sahip büyük bir askeri tesis açıldı. Bu tesiste Türk ordusu ile Somali ordusu tecrübe aktarımı yapacak, eğitimli ve donanımlı askerler kendi vatandaşlarımızdan olacak. Türkiye'nin kurduğu askeri akademi sayesinde Somali, barışı kendi askerleriyle koruyacak ve Türkiye ülkedeki barışın sağlanmasında en büyük katkıyı vermiş olacak."

Muhammed, Somali'de barışı ve istikrarı sağlamak için Afrika Birliği'nden 20 bin asker bulunduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler