Türkiye'nin pony eğitmenlerini yetiştiriyorlar

Türkiye'nin pony eğitmenlerini yetiştiriyorlar

- Türkiye ve Fransa Binicilik Federasyonları ortaklığıyla pony biniciliğini geliştirmek için hayata geçirilen proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından Eskişehir'de de pony antrenörleri eğitiliyor- Türkiye Binicilik Federasyonu Pony Antrenörü


ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Binicilik Federasyonu ve Fransa Binicilik Federasyonu ortaklığıyla Türkiye'de pony biniciliğini geliştirmek için hayata geçirilen proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından Eskişehir'de de pony antrenörleri eğitiliyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu'nda Türkiye Binicilik Federasyonu Pony Antrenörü Tulya Kurtulan ile Fransa Binicilik Federasyonu Pony Antrenörü Pascal Audinette tarafından verilen iki günlük eğitime okulun mezunları katıldı.

Tulya Kurtulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransız Binicilik Federasyonunun pony altyapısı konusunda çok başarılı olduğunu belirterek, Türkiye'deki pony binicilerinin ve antrenörlerinin sayısını artırmak için yıl başından bu yana ortak çalıştıklarını söyledi.

Ponylerin, üç yaş itibarıyla çocukları biniciliğe başlatmanın ilk adımı olduğunu ifade eden Kurtulan, "Doğru binicilik altyapısı oluşturmamız için iyi bir pony eğitim sistemine ihtiyacımız var. Çocuklara bu işi sevdirmek ve öğretmemiz gerekiyor. Bunun için de nitelikli pony antrenörlerine ihtiyaç var. Biz de bu eğitimler vermek için Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından Eskişehir'e geldik. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mezunları eğitimlere katılıyor. Projenin sonunda kaliteli pony antrenörleriyle daha çok pony binicisine ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.


- "Türkiye'deki pony binicisini artıracağız"


Fransa Binicilik Federasyonu Pony Antrenörü Audinette ise 25 yıldır ponylere, pony antrenörlerine ve çocuklara eğitim verdiğini belirtti.

Pony kulüp için Türkiye'de çok büyük potansiyelin bulunduğunu anlatan Audinette, şunları kaydetti:

"Bunun için de pony antrenörlerine ihtiyaç var. Bu konuda hevesli onlarca kişiyle çalışma imkanı buldum. Türkiye'de sektörü var etmekle ilgili heyecanlanıyoruz. İki gün boyunca 30-40 arkadaşımızla pony aktiviteleri yürüttük. Onlar geleceğin pony antrenörleri olacak. Nitelikli pony antrenörleri yetiştirirsek çocuklarımız için doğru bir binicilik altyapısı sağlayacağız. Türkiye'de 4 yıllık pony biniciliğini geliştirme planı yaptık. İlk yılımızdaki önceliği Türkiye'deki pony antrenörlerini eğitmeye verdik. Kurslarımız çok ilgi gördü. Önümüzdeki üç yıl da doğru iş ve organizasyonları yaparak, kısa süre içinde Türkiye'deki pony binici sayısını artıracağız."


- Yüksekokul müdürünün görüşleri


Yüksekokul müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan da söz konusu eğitim dolayısıyla Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora'ya teşekkür etti.

Çalışkan, 3-16 yaş arasında atlı faaliyetler yürütebilmek için kurulacak bazı düzenlemeler ile ihtiyaç duyulan insan kaynağının niteliğiyle ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, "Fransa'da 1,5 milyon pony binicisi çocuk var. Mezunlarımızın Türkiye'deki ihtiyaçları karşılayabilmesi için pony binicilik antrenörlüğü eğitimini planladık. Daha önce atlarla hiç temas etmemiş öğrencilerle eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Mezunlarımız bu çocuklar için pony antrenörlüğü eğitimine katılıyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :