Türkiye’nin Nobeli, madencilere verildi

Türkiye’nin Nobeli, madencilere verildi

Türkiye'nin Nobel'i olarak kabul edilen Sevgi, Barış, Dostluk (SBD) ödülü, 6 Şubat depremlerinde Türkiye'nin gururu olan TTK Maden İşçilerine verildi

23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında verilen ve Türkiye'nin Nobel'i olarak kabul edilen Sevgi, Barış, Dostluk (SBD) ödülü, 6 Şubat depremlerinde Türkiye'nin gururu olan TTK Maden İşçilerine verildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Kahraman madencilerimize Sevgi, Barış, Dostluk ödülünü takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Madencilerimiz her zaman olduğu gibi ülkemizin gururu oldu" dedi.

Kdz. Ereğli 23. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında verilen Sevgi, Barış, Dostluk ödülünün ikincisi, 6 Şubat depremlerinde ülkenin gururu olan TTK Maden İşçilerine verildi.

Festival için alanda bulunan onbinlerce halkın önünde ödülü almak üzere TTK Arama Kurtarma Ekibi ile GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver sahneye davet edildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık sahneye çıkarak SBD ödülünü takdim madencilere takdim etti.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 6 Şubat depremlerinde madencilerin fedakarca çalıştıklarını ve bir çok hayat kurtardıklarını belirterek; şunları söyledi:

"Bu yıl Festival Yürütme Kurulu toplandı ve hiç tereddütsüz oy birliğiyle TTK Arama Kurtarma Ekibine, yani madencilerimize tüm madenciler adına Türkiye'nin Nobel'i olan Sevgi, Barış, Dostluk ödülünü vermeye karar verdi. Bu ekip bütün madencilerimizi temsil ediyorlar. Onlar bizim kahramanlarımız. En acılı günlerimizde, kendi canlarını feda ederek kurtarma ekibi olarak inanılmazı başardılar. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da büyük ses getirdiler. Biz Ereğliler olarak onlarla iftihar ediyoruz. Onlar bizim canlarımız. Hem cesaretlerini, hem hayatlarını ortaya koydular. Allah onlardan razı olsun. Bütün madencilerimizi saygıyla selamlıyorum. Şehit olan madencilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Kahraman madencilerimize Sevgi, Barış, Dostluk ödülünü takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Madencilerimiz her zaman olduğu gibi ülkemizin gururu oldu."

Ödülü madenciler adına alan GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan ise şunları söyledi:

"Genel Maden İşçileri adına, madencilerimiz adına değerli başkanımıza düşüncesinden ve ödülünden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, varolsun. Her şey bu millet için, bu vatan için. Teşekkür ediyoruz."

Ödül töreninde, madencilerin fedakarca yaptığı çalışmalara ilişkin sunulan video, alanda bulunan seyircilere duygulu anlar yaşattı, bir çok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Zonguldaklı madenciler, halkın yoğun alkışları arasında sahneden ayrıldı.

Türkiye’nin Nobeli, madencilere verildi

Türkiye’nin Nobeli, madencilere verildi

Türkiye’nin Nobeli, madencilere verildi

Türkiye’nin Nobeli, madencilere verildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.