Türkiye'nin konuştuğu kadına şiddet olayında Kadir Şeker yeniden gündem oldu

Türkiye'nin konuştuğu kadına şiddet olayında Kadir Şeker yeniden gündem oldu

Türkiye'nin konuştuğu Samsun'da sokak ortasında kadına şiddet olayı ile ilgili sosyal medya kullanıcıları Konya'da şiddete engel olmak isterken katil olan Kadir Şeker'i gündeme taşıdı

Samsun’un Canik ilçesinde bir kadının eski eşi tarafından sokak ortasında 5 yaşındaki kızının çığlıkları arasında öldüresiye darp edilme anı sosyal medyada gündem oldu. İbrahim Zarap  Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti. Çiftin 3 yıl önce boşandığı öğrenildi.

Sosyal medya kullanıcıları sokak ortasında şiddet olayıyla ilgili paylaşımlarında Konya'da bir parkta şiddet gören kadına yardım etmek isterken kazayla katil olan ve 12.5 yıl hapisle cezalandırılan 20 yaşındaki Kadir Şeker'i yeniden gündeme taşıdı.

Şiddet gören bir kadına yardım etmek isterken katil olan ve hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame hazırlanan ve 12 yıldan 19 yıla kadar hapsi istenen Kadir Şeker, yargılandığı Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmış, cezası olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri de uygulanarak 12,5 yıla düşürülmüştü.

Samsun’un Canik ilçesinde bir kadını sokak ortasında isimli erkek tarafından öldüresiye darp eden İbrahim Zarap  Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından gözaltına alındı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olayı yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan şiddet mağduru E.M tedavisinin ardından taburcu edildi. Kadının yüzünde ve kafasında darp sonucu ezikler oluştuğu öğrenildi.

Bakan Selçuk: Olayın takipçisiyiz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Samsun'da eski eşine şiddet uygulayan şüphelinin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını duyurdu.
Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Gül'den açıklama

Adalet Bakanı Gül olaya ilişkin Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Canik ilçesinde Türkiye’yi ayağa kaldıran kadına şiddet olayıyla ilgili açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, “Samsun ili Canik ilçesinde 06 Mart 2021 tarihinde E.M.’nin boşandığı eski eşi İ.Z. tarafından darp edilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İ.Z. savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kadir Şeker yeniden gündem oldu

Sosyal medyada gündem olan #ibrahimzaraptutuklansın hastagi altında paylaşılanlarda Konya'da şiddete uğrayan kadını kurtarmak isterken boğuşma sırasında sevgilisi Ayşe Dırla'ya şiddet uygulayan Özgür Duran'a müdahale etmek isterken ölümüne neden olan Kadir Şeker örnek gösterildi.

kadirrrrrrrrrrrrrr.jpg

 

neden.jpg

samsunnnn.jpg

kad.jpg

kadirr.jpg

samsss.jpg

kd.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.