Türkiye'nin ilk "Solar Çatı Çalıştayı" yapıldı

Türkiye'nin ilk "Solar Çatı Çalıştayı" yapıldı

ANKARA(AA) - Güneş enerjisi yatırımlarının hızlı bir şekilde canlanması için en önemli etkenlerden biri olarak gösterilen çatı uygulamalarına ilişkin...

ANKARA(AA) - Güneş enerjisi yatırımlarının hızlı bir şekilde canlanması için en önemli etkenlerden biri olarak gösterilen çatı uygulamalarına ilişkin ilk "Solar Çatı Çalıştayı" Ankara'da yapıldı.

Zorlu Enerji'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ilk Solar Çatı Çalıştayı'nda, evsel-ticari ve sanayi tipi çatı üstü güneş elektriği uygulamalarının önündeki engel ve teşvikler değerlendirildi.

Türkiye'de güneş enerjisinin mevcut kullanımına yönelik görüşlerin tartışıldığı çalıştayda, güneş enerjisinden yeterince yararlanılmadığı ifade edildi.

Güneş enerjisinde en önemli büyüme alanlarından biri olarak görülen çatı uygulamalarının tüm yönleriyle ele alınması ve sektörde yatırımların önünün açılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, şirket olarak güneşten daha fazla yararlanmak adına portföylerini güneşe yönlendirdiklerini belirtti.

Özdemir, sektörün geliştirilmesinin birçok yolu olduğunu kaydederek, "Tarifelerin düşürülüp, teşvik sürelerinin uzatılmasının sektörün geleceği için alternatif bir seçenek olabileceğini hatırlatmak isterim." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :