Türkiye’nin ilk başörtülü Cumhuriyet Başsavcısı atandı! Konya'dan giden Tuba Ersöz Ünver kimdir?

Türkiye’nin ilk başörtülü Cumhuriyet Başsavcısı atandı! Konya'dan giden Tuba Ersöz Ünver kimdir?

HSK'nin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi ile ilk defa başörtülü bir il Cumhuriyet başsavcısı atandı. Kararname ile Konya Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi Adli ve İdari Yargı 2022 Yılı Ana Kararnamelerine ilişkin çalışmaları tamamladı. Kararname ile 33 ilin başsavcısı değiştirilirken Türkiye’de ilk kez başörtülü İl Cumhuriyet Başsavcısı Konya Beyşehir'den Gümüşhane’ye atandı.

GÜMÜŞHANE'YE BAŞÖRTÜLÜ BAŞSAVCI

Konya Beyşehir Başsavcılığı'na getirilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başörtülü başsavcısı olan Tuba Ersöz Ünver, yeni kararnameyle Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanarak, Türkiye'nin ilk başörtülü il Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

HSK Kararnamesiyle Konya Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olurken, Kayseri Hakimi Garip Aykanat da Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu. Gümüşhane’nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver hem Türkiye’nin hem Gümüşhane’nin ilk başörtülü kadın İl Cumhuriyet Başsavcısı olurken aynı zamanda Gümüşhane’nin de ilk kadın Başsavcısı olma unvanını aldı.

TUBA ERSÖZ ÜNVER KİMDİR?

Tuğba Ersöz 1989 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. Elazığ'daki ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İnönü üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tuğba Ersöz, ardından 2015-2016'da Bakırköy ve Elazığ'a adli hakim olarak atandı. 2017'de Şanlıurfa Halfeti'de, 2018'de ise Aydın Nazilli'de Cumhuriyet Başsavcılığı yapan Tuba Ersöz, Nazilli ağır cezada görev yaparken 2020'de HSK tarafından yayınlanan son kararname ile Türkiye'de ilk başörtülü başsavcı olarak Konya'nın Beyşehir ilçesinde Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

KADIN İL BAŞSAVCISI SAYISI 2'YE ÇIKTI

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.