Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Konya Bilim Merkezi'nde Gençlerle Buluştu

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, Konya Bilim Merkezi'nde Gençlerle Buluştu

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunda görev alan Alper Gezeravcı, Konya Bilim Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi ve uzay deneyimlerini paylaştı.

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün geçirerek çeşitli deneyler yapan Alper Gezeravcı, görevini tamamlayıp dünyaya döndükten sonra ilk gençlik söyleşişini, Konya Bilim Merkezi'nde öğrencilerle bir araya gelerek gerçekleştirdi.

a1.jpg

Türkiye’nin ilk astronotu olarak büyük bir gurur yaşadığını ifade eden Gezeravcı, gençlere hayallerinin peşini bırakmamaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Gezeravcı, "Kendi potansiyelinizden hiçbir zaman şüpheye düşmeyin. Ben sizlerle gurur duyuyorum." şeklinde konuşarak gençleri cesaretlendirdi.

a2.jpg

Söyleşi esnasında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda geçirdiği günlerden bahseden Gezeravcı, heyecanla dinleyen öğrencilerin sorularını da cevapladı. Program sonrasında Konya Bilim Merkezi'yle ilgili övgü dolu sözler sarf eden Gezeravcı, merkezin bilime olan katkılarını vurguladı ve gençlerin enerjisiyle gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını belirtti.

a3.jpg

Türk gençlerinin potansiyeline vurgu yaparak, onların bu potansiyelinin farkında olmaları gerektiğini dile getiren Gezeravcı, gençlik buluşmalarının önemine değindi ve geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve astronotlarının bu tür etkinliklerden ilham alacaklarını ifade etti.

Alper Gezeravcı, Konya'yı güzel hizmetleriyle bugünlere getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkürlerini ileterek, gençlerin gelecekteki başarı hikayelerini yazacaklarına inancını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.