Türkiye'nin geleceği çalındı

Türkiye'nin geleceği çalındı

İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi tarafından Lozanasa (Lozan Anayasası) Paneli gerçekleştirildi

İstiklal Marşı Derneği Konya Şubesi tarafından Lozanasa (Lozan Anayasası) Paneli gerçekleştirildi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılan panele çok sayıda dinleyici katıldı. Şube Başkanı Mustafa Deveci’nin selamlama konuşmasından ardından, İstiklal Marşı Derneği İkinci Başkanı Durmuş Küçükşakalak, İstanbul Şube Başkanı Lütfi Özaydın, İstanbul Şube Üyesi Halit Çete, sunumlarını yaptı. Lozan Barış Antlaşması’nın 8 ay sürdüğünü söyleyen Küçükşakalak, bu süre içerisinde 148 madde üzerinde anlaşılabildiğini belirtti. Dünyada buna benzer bir anlaşmanın daha olmadığını aktaran Küçükşakalak, Lozan’ın gizli maddeleri olduğunu ve bunların da yaşanılan sürece bakılarak anlaşılabileceğini belirtti. Lozan’ın gizli maddelerinin Türkiye’nin durumuna Müslüman’ca bakılması ile görülebileceğini dile getiren Küçükşakalak, Lozan Barış Antlaşması’nın gizli maddelerinin Lozanasalar ile yasallaştırıldığını ifade etti. Durmuş Küçükşakalak, “Bu anayasaların ilki 1924 Anayasasıdır. 1961 Anayasası ile kontrol edilebilen bürokratlar oluşturuldu. 1982 Anayasası ile genel müdürlere kadar inen bir yapı hazırlandı ve yeni anayasa ile birlikte de bunu müdürlere kadar getirmeyi amaçladılar.  Şu anda CIA sıradan müdürler ile iş yapabilir düzeyde. Lozanasalar ile tabana yayılan bir durum oldu” dedi.

LOZANASALAR ÜLKENİN GELECEĞİNİ ÇALDI

AK Parti Hükümeti’nin son Lozanasa’yı yapamadığı için ipinin çekildiğini belirten Küçükşakalak, AK Parti tüzüğünde 3 dönem şartı olduğunu hatırlatarak, “Bu hükümet son Lozanasayı yapması için başa getirildi. Yeni anayasa yapamayınca ipi çekildi. Partinin tüzüğünde 3 dönem şartı var. Ancak kimse buna itiraz etmiyor. Parti 12 yılsonunda kendi kendini fes edecek. İşler bu şekilde kuruldu. Bunun alt yapısını da hazırlıyorlar. Alt yapıyı hukuki olarak da hazırlıyorlar. Her Lozanasa ile Türkiye’nin geleceği çalındı” dedi.  

2023 HEDEFİ LOZAN’DA BELİRLENDİ

Türkiye’nin 2023 hedefini İsmet İnönü’nün Lozan’da söylediğini iddia eden Küçükşakalak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İsmet İnönü, Lozan Antlaşması’nın imzalanmasından sonra ‘bir yüze sene daha kazandık’ demiştir. Bunu Lozan’ın 100. yılı olarak görüyor. Bu hedef sadece şimdiki hükümet tarafından değil, diğer muhalefet partileri tarafından da dile getirilmiştir. Bu rast gele söylenmiş bir şey değil, nihayete gideceği için bu söylenmiştir.”